23 червня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Червень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
              1 2
    3 4 5 6 7 8 9
    10 11 12 13 14 15 16
    17 18 19 20 21 22 23
    24 25 26 27 28 29 30
    Головна>Новини>УВАГА КАРАНТИН!
    Четвер, 13 червня 2024 17:34

    УВАГА КАРАНТИН!

    11 червня 2024 року на території Володимирського району виявили спалах африканської чуми свиней в приватному господарстві.

    У зв’язку з чим 13 червня 2024 року у залі засідань райдержадміністрації відбулось засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації.

    Перебіг подій:

    11 червня 2024 року до Володимирської районної державної лікарні ветеринарної медицини звернулася жителька району у зв’язку з тим, що в її господарстві загинула свиня.

    Після прибуття спеціалістів Володимирської районної державної лікарні було виявлено труп свині з клінічними ознаками характерними для африканської чуми свиней.

    Спеціалістами Володимирської районної державної лікарні ветеринарної медицини було відібрано патологічний матеріал від даної тварини та направлено у Волинську регіональну державну лабораторію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, де під час дослідження виявлено вірус африканської чуми свиней.

    За результатами засідання комісія вирішила:

    1. Встановити неблагополучний пункт (епізоотичне вогнище) щодо африканської чуми свиней в с. Володимирівка, Володимирського району терміном на 40 діб.
    2. Встановити зону захисту – територію, в радіусі 3км навколо епізоотичного вогнища – с. Володимирівка, Володимирського району.
    3. Встановити зону нагляду - територію в радіусі до 10 км від зовнішніх меж зони захисту до якої входять населені пункти: с. Фалемичі , с. Хобултова, с. Заріччя, с. Шистів, с. Поничів, с. Когильне, с. Острівок, с. Льотниче, с.Людмильпіль, с. Бегета, с. Підгайці, с. Хмелівка, с. Селець, с. Зимне, м. Володимир.
    4. Затвердити План заходів по локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми свиней (дивитися таблицю).
    5. Начальнику Володимирського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області про виконання Плану заходів інформувати голову ДНПК при райдержадміністрації та Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області.
    6. Володимирському районному управлінню ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області:

    - забезпечити проведення широкої роз’яснювальної роботи серед населення та власників тварин про небезпеку африканської чуми свиней та заходи біозахисту приватних господарств громадян та підприємств діяльність яких пов’язана з вирощуванням та обігом свиней;

    - забезпечити проведення моніторингу щодо захворювання свиней в громадському, приватному секторах та дикій фауні;

    - посилити роботу з профілактики особливо небезпечних інфекційних хвороб тварин, зокрема африканської чуми свиней.

    1. Володимирському районному управлінню ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області та Володимирському районному управлінню поліції ГУНП у Волинській області:

    - забезпечити дієвий контроль за переміщенням живих свиней та продукції з них на ринках що знаходяться на території району;

    - не допускати переміщення живих свиней без супровідних ветеринарних документів.

    1.  Користувачам мисливських угідь всіх форм власності:

    - подати чисельність диких кабанів на підконтрольних територіях;

    - провести обстеження території всіх мисливських угідь з метою виявлення   трупів диких свиней та підозрілих у захворюванні;

    - інформацію про проведену роботу подавати Володимирському районному управлінню ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області.

    1. Володимирському районному управлінню поліції ГУНП у Волинській області, Володимирському районному управлінню ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області, головам ОТГ вжити невідкладних заходів щодо припинення діяльності стихійних ринків та інших несанкціонованих місць торгівлі живими тваринами та продукцією тваринного походження, а також заборонити реалізацію продукції тваринного походження без наявності супровідних ветеринарних документів.
    2. Головам Володимирської, Оваднівської та Зимнівської ТГ провести роз’яснювальну роботу із власниками домашніх тварин (собак та котів) щодо обов’язкового їх утримування у вольєрах або на прив’язі.
    3. Керівникам свиногосподарств посилити контроль за роботою господарства в режимі закритого типу.
    4. Карантин з неблагополучного пункту зняти через 40 діб після виконання всього комплексу ветеринарно-санітарних заходів за рішенням ДНПК при Володимирській райдержадміністрації.
    Переглядів 369

    Галерея зображень

    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua