23 червня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Червень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
              1 2
    3 4 5 6 7 8 9
    10 11 12 13 14 15 16
    17 18 19 20 21 22 23
    24 25 26 27 28 29 30
    Головна>Новини>Створення центрів життєстійкості в районі
    Середа, 12 червня 2024 20:51

    Створення центрів життєстійкості в районі

    Життєстійкість - це вміння бути емоційно та ментально стабільним і продуктивним навіть за криз. У військових умовах сьогодення Міністерство соціальної політики запровадило пілотний проєкт щодо створення в територіальних громадах Центрів життєстійкості.

    Громади за умови утримання приміщень із дотриманням певних вимог отримують комплексну соціальну послугу з формування в населення життєстійкості. Цю послугу можуть надавати суб'єкти підприємницької діяльності, юридичні особи, в т. ч. неурядові організації (громадські організації), кошти за що надаватиме держава. Головною умовою є наявність професіоналів, готових надавати мешканцям громади якісні соціальні послуги.

    У Володимирському районі першим такий центр життєстійкості був відкритий у Нововолинській територіальній громаді ще в лютому 2024р. До слова, Нововолинськ одним із перших подався на конкурс та був відібраний у число 15 пілотних громад. Соціальну послугу там надають психологи Волинського благодійного фонду "Карітас.Волинь". За цей час Центр зарекомендував себе на високому рівні серед потреб мешканців громади, а це, в першу чергу, військовослужбовці, їхні родини, ВПО, люди з інвалідністю, одинокі особи похилого віку тощо.

    Про масштабування проєкту на інші громади району, плани та перспективи надання соціальної послуги життєстійкості в тих громадах, де цього найбільше потребують мешканці, поділилась соціальний менеджер Волинського благодійного фонду "Карітас.Волинь" Вікторія Магдисюк.

    "Сьогодення диктує нам такі правила, що подбати про своє ментальне здоров'я мусить чи не кожен мешканець України, а тим паче соціально вразливі верстви населення і, звичайно, наші захисники зі своїми родинами. І наше завдання - забезпечити їм гідні умови, дійти до розуміння цього важливого сьогодні аспекту, донести до кожного українця, де поблизу нього є такий безбар'єрний простір, де вислухають, допоможуть, підтримають", - зазначив начальник райвійськадміністрації Юрій Лобач.

    Незабаром такий же Центр запрацює у Володимирі, де 5 соціальних менеджерів, соцпрацівників та психологів працюватимуть для володимирчан. Робота в цьому напрямку в тергромадах Володимирського району продовжуватиметься.

    Переглядів 325
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua