18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Про справедливі графіки відключень і роботу енергетиків говорили на нараді в РВА
    Вівторок, 13 грудня 2022 17:38

    Про справедливі графіки відключень і роботу енергетиків говорили на нараді в РВА

    13 грудня начальник районної військової адміністрації Юрій Лобач з головою райради Віктором Хицем провели нараду з представниками енергетично галузі та керівниками територіальних громад району. На ній йшлося про стан справ у сфері електропостачання. Насамперед начальник РВА наголосив на необхідності дотримання справедливості у питання вимкнення електроенергії, адже саме на основі цього серед населення району росте обурення та соціальна напруга. Крім того, він закликав представників Володимирської, Локачинської та Іваничівської філій Волиньобленерго до тіснішої комунікації з головами громад, аби ті в свою чергу мали можливість надати відповідні роз’яснення людям.

    Енергетики запевнили: підприємство працює над поліпшенням комфорту громадян, втім, є ряд факторів, на які вони не мають впливу. Скажімо, якщо на території колишнього Локачинського району, який нині у складі Володимирського, практично відсутні промислові об’єкти, то дотримуватись графіку 4Х4 вдається, а от на теренах колишнього Володимир-Волинського району, де працюють потужні сільгоспвиробники та промислові підприємства, чотиригодинних змін щодо відсутності та наявності світла зробити практично неможливо. Наприклад, хлібозавод завершує виробничий цикл не менш, як за 8 годин, тож та лінія мусить бути заживлена, а  ряд інших у той час вимикають.

    Важливе значення у процесі подачі електроенергії мають і природні умови – взимку ліміту потужностей, розрахованого на увімкнення трьох ліній, може вистачити лише на дві, а пориви від снігопадів та заледеніння мереж теж вносять свої корективи у вже сплановані графіки. Важливо, що графіки не можуть рухатись, - це також пов’язане із необхідністю дотримання виробничих циклів підприємств, більшість з яких перейшли на нічний режим роботи.

    Трапляються вимкнення, інформація про які не надходить диспетчерам місцевих філій обленерго. Наприклад, коли контрольні прилади трансформаторів автоматично вибивають ту чи іншу лінію відразу після її заживлення – це стається тому, що люди масово починають користуватись усіма наявними електроприладами. Тоді про проблему на лінії працівники підприємства енергопостачання отримують від споживачів і вирушають її усувати. А є і так звані графіки аварійних вимкнень, які застосовуються операторами магістральних мереж Укренерго, якщо вони бачать перевищення лімітів потужності, визначеної для обласної електророзподільчої компанії.

    Стосовно лімітів, то вони досить малі. Якщо для сталого функціонування колишньому Володимир-Волинському району потрібно було 35 мегават енергії на добу, то, наприклад, на 13 грудня філії обленерго довели ліміт у 12 мегават, а за кілька годин додали ще 2. Яким ліміт буде наступного дня, навіть  енергетикам не відомо, тож працюють по ситуації, пристосовуючись до різних умов.

    За підсумками наради було ухвалене рішення про подачу районною військовою адміністрацією клопотань до керівних інстанцій енергетичної сфери з проханнями збільшити на 3-4 МВт/добу ліміти використання електроенергії для кожної з трьох філій Волиньобленерго, які функціонують у Володимирському районі, - це дасть можливість принаймні налагодити графік подачі електроенергії 4Х4 для населення. З метою належного інформування населення про зміни у графіках начальник РВА Юрій Лобач доручив представникам кожної з філій оперативно надавати інформацію головам територіальних громад, які розповсюджуватимуть її серед мешканців своїх населених пунктів. А енергетики повідомили, що відучора на сайті підприємства запрацював розділ, де найточніша інформація про графіки вимкнень з оновленням кожні 30 хвилин, тож споживачі можуть самостійно слідкувати за змінами у подачі світла у їхні оселі: https://energy.volyn.ua/spozhyvacham/perervy-u-elektropostachanni/hrafik-vidkliuchen/#gsc.tab=0

    Переглядів 4539
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua