18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Спільна гуманітарна місія заради благополуччя дітей
    Четвер, 14 липня 2022 17:39

    Спільна гуманітарна місія заради благополуччя дітей

    14 липня гуманітарну допомогу отримали 60 родин з дітьми, які, тікаючи від війни, знайшли прихисток у Зимнівській та Поромівській сільських територіальних громадах. Таким чином, завдяки досвіду багаторічної співпраці начальниці відділу інформаційної та внутрішньої політики РДА Юлії Пашкової та регіонального координатора проєктів від Українського фонду «Благополуччя дітей» на Волині, доцента кафедри соціальної роботи та педагогіки вищої школи Волинського національного університету імені Лесі Українки Валерія Петровича, у Володимир-Волинському районі розпочалась реалізація проєкту «Невідкладна гуманітарна допомога дітям та сім'ям в Україні», в рамках якого передбачене надання допомоги Дитячим Фондом Німеччини (ChildFund Deutschland) для дітей та сімей, які постраждали внаслідок воєнних дій. Загалом проєкт впроваджуватиметься до кінця 2022 року. Протягом попередніх місяців він охоплював території громад Луцького району.

    «Продукти харчування, засоби гігієни та господарчі товари, а кірм того спрямування зусиль на забезпечення психологічної підтримки родин ВПО з дітьми – далеко не повний перелік допомоги, у якій сприяють нам наші німецькі друзі. Дитячий Фонд Німеччини допомагає Волинській області ще з 2001 року. Зараз він підтримує ще два проєкти у медичній сфері - надання підтримки дітям з онкологічними захворюваннями та закупівлю обладнання для процедурних і операційних кімнат Луцького клінічного пологового будинку», - розповів Валерій Петрович. А також вручив коробки із якісними продуктами і засобами гігієни жінкам з дітьми. Вартість кожного набору становила більше тисячі гривень.

    Допоки оформлялись списки отримувачів допомоги, жінки розповідали свої нелегкі історії. На Волинь вони приїхали із Луганщини і Харкова, Одеси та Запорізької області. Тут оселились у мальовничих селах Зимнівської громади, де їм запропонували будинки, що стояли пусткою. У Поромівській ТГ для них знайшовся і просторий гуртожиток в Будятичах. Із дітьми різного віку тікали від обстрілів, тут знайшли спокій і підтримку місцевої влади. «А нашого дому уже зовсім немає. Стерли з лиця землі. Починаємо життя з нуля…», - чистою українською з мелодійним східним акцентом розповіла мешканка колись красивого села Привілля Сєвєродонецького району, який нині повністю окупували росіяни. Так само й більшості з цих сімей вертатись нікуди…

    «А у мене одномісячна дитина. Якщо б ви ще з дитячим харчуванням посприяли», - звертається молода харків’янка. Цю проблему їй обіцяють розв’язати найближчим часом.

    З розмов зрозуміло, що переселенці сподіваються на Волині віднайти не лише житло, а й роботу собі та можливості до здобуття освіти дітям. І всі, як один, щиро вірять у перемогу України.  

    Наступний етап реалізації проєкту «Невідкладна гуманітарна допомога дітям та сім'ям в Україні», каже координатор Валерій Петрович, припаде на серпень. У ньому будуть задіяні й інші громади володимирщини, адже потреб у забезпеченні внутрішньо переміщених осіб ще багато.   

    Переглядів 5858
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua