20 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
    Головна>Юстиція>На шляху боротьби з корупцією
    Понеділок, 13 травня 2013 14:25

    На шляху боротьби з корупцією

      На даному етапі розбудови держави  однією з головних загроз Україні є корупція . Найважливіше завдання влади її викорінення.

      Потрібно відмовитися від звинувачення один одного та від непримиримого політичного  протистоянні. Ціль корупції зруйнувати державність - підірвати віру громадян у власну державу, значно обмежити її розвиток, корупційні дії вбивають конкуренцію, знижують темпи модернізації економки.  Час від часу корупція міняє свою масштабність . Як ракові клітки вона проникає в управлінську дисципліну , гальмує необхідну  реформу .

      Президент України окреслив болючу проблему чітко, підкресливши, що корупція  перетворилася на спосіб існування бюрократичного апарату. Глава держави зажадав істотної активізації роботи та підвищення ролі Державних спеціальних органів в справі боротьби з цим явищем.

      6 квітня ім було створено  Комітет, завдання якого - підготувати системні пропозиції щодо комплексного реформування правоохоронної системи країни з метою усунути дублювання повноважень різних органів, оптимізувати їх чисельність, і найголовніше - максимально підвищити ефективність, це ж стосується судів - тільки незалежна й ефективна судова система зможе забезпечити адекватне покарання корупціонерам.

      Для зменшення бажання чиновників займатися корупцією, необхідно забезпечити виконання простого принципу: можливі втрати повинні бути більш значущими, ніж вигоди від корупційних злочинів.

      Виходячи з потреб боротьби  істотно змінено законодавство, прийняті Національна антикорупційна стратегія на 2011-2015 рр.. і Державна програма щодо запобігання та протидії корупції. Нові норми, містять правові механізми запобігання та протидії корупції  як у публічній, так і в приватній сферах. Останні зміни в українському законодавстві позитивно оцінили в європейській організації GRECO.

      Важливий принцип: у боротьбі з корупцією - всі повинні відповідати перед законом - незважаючи на ранги, колишні заслуги чи партійну приналежність.

      Максимально чітке визначення всіх видів корупції дає можливість позбавити корупціонерів можливості ховатися за розмитими формулюваннями. Значний крок у цьому напрямку зроблений з прийняттям Закону «Про засади запобігання та протидії корупції». У цьому документі чітко визначені такі терміни як «корупційне правопорушення», «неправомірна вигода», «конфлікт інтересів».

      На вимогу часу робота державного апарату стає більш прозорою і зрозумілою, максимально позбавленою «людського фактора» в питаннях регулювання та дозвільної діяльності. Важливим є розбудова системи адміністративних послуг. На жаль, за останні 20 років вона перетворилася на легалізовану модель поборів із бізнесу та простих громадян. Чиновники нав`язували адмінпослуги фактично з власної примхи. За останні 1,5 року проведена значна робота - скасовано багато послуг, ліквідовано тисячі посередницьких підприємств, створений і допрацьовується відкритий реєстр адмінпослуг, який можна знайти на сайті Мінекономрозвитку. Тепер кожен може побачити весь список як безкоштовних, так і платних послуг, а також їх реальну вартість.

      Автоматизація системи управління та її оптимізація дозволять мінімізувати корупцію в державній системі. Максимально спростивши процедури і забезпечивши доступність найбільш повної інформації про них, ми позбавимо чиновника багатьох можливостей для зловживання своїм становищем.

      Крім цього значним кроком у боротьби з корупцією є  вдосконалення процедури вступу на державну службу.  Існування створеного Міністерством юстиції реєстру чиновників, спійманих за руку при корупційних діях (в ньому вже близько півтора тисяч прізвищ), дозволить уникнути кругообігу корупціонерів в системі державної влади, раніше притаманного Україні.

      І останнє , тільки  з зміною свідомості суспільства про те що держслужбовець не е потенційним корупціонером ми зможемо досягти необхідних результатів в лікуванні державних органів від вируса – «корупція».

      Начальник Ратнівського районного

      управління юстиції                                                                                                                       О.О. Бенедисюк

    Переглядів 471
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua