27 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Чорнобиль не має минулого часу
    Четвер, 15 грудня 2016 08:54

    Чорнобиль не має минулого часу

    Далі урочистості продовжились у залі засідань райдержадміністрації. Очільниця РДА Наталія Василець подякувала ліквідаторам,  тим. , хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав своє життя, виконавши найвищий синівський обов`язок перед рідною землею і рідним народом - зупинив ескалацію катастрофи, унеможливив її переростання у глобальний винищувальний смерч для всієї України та інших держав.

    Звернувся до присутніх і голова Володимир-Волинської добровільної організації "Спілка Чорнибиль" Олександр Дзядук. Він нагородив ліквідаторів аварії на ЧАЕС, людей з активною громадською позицією та невичерпним оптимізмом. Зокрема, медаль «Ліквідатор» від Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз. Чорнобиль. Україна» і грошову премією   Володимир-Волинської районної  ради та Володимир-Волинської райдержадміністрації отримали:

    -   Баран Ярослав Дмитрович - водій вантажного автомобіля, у 1990 році перевозив радіоактивні вантажі на утилізацію;

    - Кравчук Сергій Федорович - у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС брав участь у період з 15 червня по 15 липня   1986 року. Водій вантажного автомобіля. Забезпечував перевезення спецматеріалів, що завантажувались у гелікоптери та викидались у четвертий енергоблок для припинення роботи реактора.

    Пам’ятними відзнаками «Ліквідатор» від Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз. Чорнобиль. Україна» і грошовими преміями від Володимир-Волинської районної ради та Володимир-Волинської райдержадміністрації були нагороджені:

    - Карпюк Василь Васильович - у 1987 році виконував роботи по дозаправці автомобілів під час виконання робіт у зоні відчуження.  Один із засновників районної організації «Спілка Чорнобиль»;

    - Козмейчук  Василь Васильович  - майже півроку (з серпня 1986 по лютий 1987 року) забезпечував пожежну безпеку у м. Чорнобиль;

    - Римарук  Василь  Адамович - брав участь у ліквідації в 1987 році. Виконував роботи по дезактивації четвертого енергоблоку ЧАЕС;

    - Книш  Микола  Володимирович - брав участь у ліквідації в 1987 році. Теж виконував роботи по дезактивації четвертого енергоблоку ЧАЕС;

    - Корольковас Пятрас Олександрович - брав участь у ліквідації наслідків аварії у 1986 році. Виконував роботи по дозаправці автомобілів під час виконання робіт у зоні відчуження.

    - Войтичук  Микола Іларіонович - брав участь у ліквідації в 1987 році. Виконував роботи з перевезення асфальтобетону для спорудження під’їзних доріг у 30-ти кілометровій зоні ЧАЕС.

    Медаллю «Ветеран Чорнобиля» був нагороджений Дзядук Володимир Васильович - брав участь у ліквідації з 29 квітня по 12 червня 1986 року. Військовослужбовець строкової служби, один з тих що уже в перші дні після аварії на ЧАЕС був у самому вирі тих страшних подій. В складі Львівського оперативного полку внутрішніх військ спеціального призначення проводив радіаційну розвідку території,  прилеглої до атомної станції, та здійснював роботи по дезактивації радіоактивно забруднених територій.

    А також очільник спілки подарував Наталії Василець книгу про волинських ліквідаторів «Грані подвигу».   

     Отримала подяку від чорнобильців району і начальник управління праці та соціального захисту населення Володимир-Волинської райдержадміністрації Наталія Голюк: за чуйність, професіоналізм у роботі, вміння почути та допомогти всім ліквідаторам та  постраждалим від наслідків аварії на ЧАЕС, котрі звертаються до працівників управління зі своїми проблемами. 

     Опісля для всіх присутніх було підготовано концертну програму за участю вокальної групи народного аматорського хору культпрацівників району «Любисток».

    Хоча районна громада ліквідаторів цього страшного лиха нечисленна, та всі ми, сучасники та прийдешні покоління, маємо пам’ятати, який подвиг вони зробили заради нашого мирного і здорового майбутнього.

     

    Переглядів 2554
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua