24 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Чорнобильська трагедія торкнулась кожного
    Середа, 14 грудня 2016 08:40

    Чорнобильська трагедія торкнулась кожного

    4 грудня, у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції, ми вшановуємо учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, відповідно до Указу Президента України від 10 листопада 2006 року № 945.

    Надання державного статусу Дню ліквідатора ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців, людей, які віддали свої життя та здоров’я заради порятунку нашої землі від страшної техногенної аварії, наслідки якої не дають спокою людству і сьогодні.

    За роки, що минули, ми всі пройшли складний шлях усвідомлення і переосмислення того величезного комплексу проблем, які пов’язані з використанням мирного атому. Незмінним залишається лише одне – найглибша повага і вдячність людям, які закрили собою світ від атомного лиха. Адже ціною життів саме тих людей, які не роздумуючи кинулися в смертельно небезпечну зону, вдалося мінімізувати наслідки страшної катастрофи.

    Ця трагедія забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців. На превеликий жаль, її наслідки ще відчуватимуть на собі майбутні покоління. Жодна статистика не скаже, скільки людських доль понівечено чорнобильським смерчем, скільки ще ліквідаторів «дотлівають» у різних лікарнях, скільки їх уже відійшло у вічність.

    Пам’ять… Саме вона є рушієм еволюційного поступу в майбутнє й оберегом найвищих загальнолюдських цінностей. І якщо весь народ пам’ятатиме свою історію, він заслуговує на повагу, він вартий того, щоб дивитися у майбутнє.

    Потерпілі — це не лише люди, які безпосередньо зазнали горя, але й ми з вами. Бо Чорнобиль, більшою чи меншою мірою, торкнувся кожного.

    Глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття, які виявили героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах. Низько схиляємо голови перед ними і з особливим почуттям їх вшановуємо. Велика Вам подяка і низький доземний уклін за відвагу, патріотизм і мужній вчинок, який врятував людство у квітні 1986.

    Пам’ять про тих, хто відійшов у інший світ, допомога ліквідаторам та їх сім’ям – головне завдання для державних органів виконавчої влади і місцевого самоврядування.

    Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і процвітання.

    Щиро бажаю всім Вам та Вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!

    З повагою голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик.

    Переглядів 2697
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua