18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Нормативна грошова оцінка земель с. Хрипаличі
    Понеділок, 06 липня 2015 10:01

    Нормативна грошова оцінка земель с. Хрипаличі

    Нормативна грошова оцінка земель с. Хрипаличі  виконується згідно договору  №40610 від 05.12.2014 року, укладеного між П’ятиднівською сільською радою та суб’єктом оціночної діяльності Товариством з обмеженою відповідальністю «Центр Кадастру».

    Підставою для розробки нормативної грошової оцінки села Хрипаличі  є рішення П’ятиднівської сільської ради  за № 33/7  від 22 липня 2014 року.

        Головною метою визначення нормативної грошової оцінки села Хрипаличі  є визначення умов для економічного регулювання земельних відносин при передачі землі у власність, у спадщину, під заставу, при даруванні, купівлі-продажу земельної ділянки, здійсненні оренди, ціноутворенні, визначенні ставок земельного податку.

    Нормативно-правовою та методичною базою грошової оцінки є:

    -             Земельний кодекс України;

    -             Закон України про оцінку земель;

    -             Податковий кодекс України;

    -             Методика нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та населених пунктів (затверджена Постановою Кабінету Міністрів України від 23 березня 1995 р. за № 213), з урахуванням змін, внесених згідно постанови Кабінету Міністрів України від 5.07.2004р. №843;

    -             Порядок грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та населених пунктів (затверджений спільним Наказом  Держкомзему, Мінбудархітектури, Мінагрополітики України та Української академії аграрних наук №18/15/21/11 від 25.01.2006р.);

    -             Постанова Кабінету Міністрів №1185 від 31.10.2011р.»Про внесення змін до Методики нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та населених пунктів».

    Нормативна грошова оцінка земель  с. Хрипаличі  розробляється на територію, що відповідає існуючій межі . Площа земель  по формі 6-зем на 01.01.2015 р. складає 102,3453 га.

    Основним елементом базової вартості земель є витрати на освоєння та облаштування території села Хрипаличі . До цих витрат включаються вартість лише елементів інженерно-транспортної та природоохоронної інфраструктури населеного пункту, які до того ж не виконують суто технологічних функцій на виробничих підприємствах.

    Інформаційною базою для визначення витрат є дані державної та відомчої статистичної звітності про натуральні та вартісні показники, надані службами, а саме: Служба автомобільних доріг у Волинській області, Володимир-Волинське управління по газопостачанню та газифікації ПАТ « ВОЛИНЬГАЗ »,

    ПАТ « Укртелеком » та ПАТ « Волиньобленерго »,  матеріали опорного плану, виконаного в складі генерального плану населеного пункту.

    При виконанні грошової оцінки земель  використовувалась інформація сільської ради, окремих підприємств та установ, а також проектна документація.

    Основою для грошової оцінки земельної ділянки є визначення базової вартості 1м2 земель в середньому по населеному пункту. Вона дає узагальнене уявлення про реальні переваги розміщення в тому чи іншому населеному пункті і є вихідною базою при наступній диференціації міських земель за споживчою привабливістю в межах населеного пункту. Базова вартість земель населеного пункту відображає результат дії зовнішніх і внутрішніх факторів рентоутворення на рівні населеного пункту.

                У відповідності з “Порядком нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та населених пунктів”  базова вартість 1м2 земель населеного пункту в залежності від рівня освоєння та облаштування його території, а також його місця в загальнодержавній, регіональній та місцевій системах виробництва та розселення та визначається за формулою :

     

                                             В × Нп

                                Цнм = ---------- × Км1,                                                                      

                                                 Нк

    де:

    Цнм

    — базова вартість одного квaдpaтного метpa земель населеного пункту (в гривнях);

    В

    — витpaти нa освоєння та облаштування теpитоpії населеного пункту в pозрахунку на квaдpaтний метp (в гривнях);

    Нп

    — норма пpибутку (6 %);

    Нк

    — норма кaпітaлізaції (3 %);

    Км1

    — коефіцієнт, який враховує значення і статус населеного пункту в загальнодержавній, pегіонaльній та місцевій системах виробництва та розселення.

    Базою для обчислення витрат на освоєння та облаштування в розрахунку на 1 м2 є оціночна територія, яка дорівнює площі забудованої території села Хрипаличі  у встановлених межах. Розрахунок площі здійснювався на основі форми 6-Зем на 01.01.2015 року.

    Витрати на освоєння та облаштування території села Хрипаличі складають:

               3135,2073 тис. грн : 175489 м2= 17,87  грн/м2.

    Згідно “Порядку нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та населених пунктів” (таблиця 1.2.), значення коефіцієнту Км1 є добутком  коефіцієнтів, які враховують:

    •         Чисельність населення, географічне положення, адміністративний статус населеного пункту та його господарські функції (Додаток 1 , таблиця 1.2)
    •         Входження в приміську зону міст з чисельністю населення 100 тис. чоловік і більше (додаток 1, таблиця 1.3)
    •         Наявність у населеного пункту статусу курорту (додаток 1, таблиця 1.4)
    •         Входження до зон радіаційного забруднення (додаток 1, таблиця 1.5)

    Для території  Хрипаличі Км1 = 1

    Таким чином, середня (базова вартість)2 земель с. Хрипаличі, обчислена відповідно до “Порядку нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та населених пунктів”,  становить:

    17,87 грн/м2 × 6

    Цнм =--------------------- × 1 = 35,74грн/м2.

    Переглядів 4250
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua