20 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
    Головна>Юстиція>Управління юстиції інформує>Діяльність Горохівського районного управління юстиції з питань реєстрації нормативно-правових актів органів виконавчої влади, органів господарського управління та контролю за І півріччя 2013 року
    Середа, 22 січня 2014 16:00

    Діяльність Горохівського районного управління юстиції з питань реєстрації нормативно-правових актів органів виконавчої влади, органів господарського управління та контролю за І півріччя 2013 року

    Аналіз роботи Горохівського районного управління юстиції щодо виконання Указу Президента України від 13.10.1992 року №493 «Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади» свідчить про те, що працівниками управління юстиції проводиться певна робота, пов'язана із забезпеченням виконання законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів.

    Потрібно зазначити, що робота управління юстиції по даному напрямі щоквартально аналізується та розглядається на оперативних нарадах при начальнику управління юстиції. В свою чергу, зазначені питання вивчаються на семінарах, які проводяться із особами, зарахованими до кадрового резерву, а також на внутрішніх навчаннях із працівниками управління та його структурних підрозділів.

    Впродовж І півріччя 2013 року районним управлінням здійснено ряд організаційних заходів з метою покращення роботи з питань державної реєстрації нормативно-правових актів. Зокрема, питання державної реєстрації нормативно-правових актів розглядалися на оперативних нарадах із працівниками районного управління юстиції, на яких аналізувалися та обговорювалися питання стану здійснення державної реєстрації нормативно-правових актів в районі. З початку року було проведено 4 оперативних наради, а також 1 нараду із працівниками архівного відділу Горохівської районної державної адміністрації та правову бесіду із працівниками сільської ради щодо порядку державної реєстрації нормативно-правових актів.

    Слід відмітити, що впродовж звітного періоду начальником управління здійснюються публікації з питань державної реєстрації нормативно-правових актів. Зокрема, на сайті Горохівської райдержадміністрації розміщується інформація з питань здійснення районним управлінням юстиції державної реєстрації нормативно-правових актів.

    Варто відмітити, що у 1 півріччі 2013 року працівниками управління юстиції розроблено методичні рекомендації на тему: «Основне про державну реєстрацію нормативно-правових актів» .

    Працівниками районного управління юстиції здійснено 133 перевірки стану дотримання законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів, з них: 66 безвиїзних, 67 виїзних. Крім того, управлінням юстиції у І півріччі 2013 року здійснено перевірки стану правової роботи, правової освіти, систематизації законодавства та стану додержання законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів архівного відділу Горохівської РДА, управління соціального захисту Горохівської РДА, відділу містобудування та архітектури Горохівської РДА , управління агропромислового розвитку Горохівської РДА та відділу культури Горохівської РДА.

    Щодо державної реєстрації нормативно-правових актів, потрібно зазначити, що протягом звітного періоду Горохівським районним управлінням юстиції було зареєстровано 4 нормативно-правовий акти. А саме:

    - наказ фінансового управління Горохівської РДА від 29.12.2012 № 32 “ Про затвердження Інструкції про складання і виконання розпису районного бюджету” (зареєстровано в управлінні 03.01.2013 № 1/ 220)

    •  розпорядження Горохівської РДА від 05.04.2013 № 135 “ Про

    стипендії видатним, молодим та перспективним спортсменам та їх тренерам” (зареєстровано в управлінні 15.04.2013 №2/ 221),

    •  розпорядження Горохівської РДА від 17.05.2013 № 189 “ Про

    проведення у 2013 році організації громадських робіт в інтересах територіальної громади” (зареєстровано в управлінні 20.05.2013 №3/ 222)

    •  розпорядження Горохівської РДА від 31.05.2013 № 210 “Про

    затвердження Порядку надання одноразової грошової матеріальної допомоги мало захищеним громадянам, які опинилися в складних життєвих обставинах" (зареєстровано в управлінні 10.06.2013 №4/ 223).

    Відмов у державній реєстрації нормативно-правових актів за І півріччя 2013 року не було. На доопрацювання нормативно-правові акти не поверталися. Нормативно-правових актів, що повернуті без державної реєстрації як таких, що їй не підлягали, в управлінні юстиції немає. Попереджень про прийняття незаконних нормативно-правових актів також немає. Випадків оскарження суб'єктами нормотворення до суду або до Міністерства юстиції України, прийнятих районним управлінням рішень про відмову у державній реєстрації нормативно-правового акта, скасування рішення про державну реєстрацію нормативно-правових актів та результати розгляду цих скарг відсутні.

    За звітний період переглянуто 60 нормативно-правових актів, занесених до державного реєстру. Виявлено 2 нормативно-правовий акти такими, що втратили чинність.

    В районному управлінні юстиції проведено 2 стажування юрисконсультів в ході якого стажисти ознайомилися із вищевказаним напрямом діяльності управління юстиції.

    Головний спеціаліст Горохівського районного управління юстиції З.В. Азаріна 17.07.2013

    Переглядів 345
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua