27 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Юстиція>Щодо відпусток державних службовців
    Вівторок, 05 листопада 2013 15:09

    Щодо відпусток державних службовців

    Відповідно до статті 35 Закону України «Про державну службу» державним   службов­цям, які мають стаж державної служби понад 10 років, надається додаткова оплачувана відпуска тривалістю 5 календарних днів, а починаючи з 11-го року ця відпустка збільшується на 2 календарних дні за кожний наступний рік. Тривалість додат­кової оплачуваної відпуски не може перевищувати 15 кален­дарних днів. Додаткова оплачувана відпустка надається одно­часно із щорічною згідно з установленим графіком або за зго­дою сторін може надаватися окремо від неї.

    Право державного службовця на щорічні основні і додаткові відпустки повної тривалості у перший рік служби настає по закінченні шести місяців без перервної служби в даному держав­ному органі (стаття 10 Закону «Про відпустки»).

    Черговість надання відпусток визначається графіком, який затверджується керівником державного органу. При складанні графіка враховуються інтереси державного органу, особисті інтереси державного службовця і наявність можливостей для відпочинку. Графік відпусток дово­диться до відома всіх державних службовців органу. Конкретний період надання щорічних відпусток службовцю у межах, встановлених графіком, погоджується між державним службов­цем і керівником.

    Згідно зі статтею 12 Закону України  «Про відпустки» щорічнувідпустку на прохання працівника може бути поділено на частини будь-якої тривалості за умови, що основна без перервна її частина становитиме не менше ніж 14 календарних днів. При цьому ця частина відпустки не обов’язково повинна бути першою її частиною.

    Святкові і неробочі дні, передбачені статтею 73 КЗпПУкраї­ни, що припадають на період відпустки і не збігаються з не­дільними днями, при розрахунку тривалості щорічної відпустки не враховуються. Чинне законодавство передбачає можливість відкликання із щорічної основної або додаткової відпустки державного служ­бовця. Дане відкликання здійснюється керівникомдержавного органу за наявності певних обставин. Оскільки чинне законо­давство не передбачає переліку обставин, які можуть зумовити відкликання з відпустки, вирішення данного питання здійснює керівник за своїм розсудом. Однак, у будь-якому випадку під­стави повинні бути досить важливими і невідкладними для дер­жавного органу. Невикористана частина відпуски надається державному службовцю у будь-який інший час відповідного року чи приєднується до відпустки у наступному році.

    Провідний спеціаліст реєстраційної служби

    Ратнівського РУЮ                                                                                               І.В. Коцюба

    Переглядів 480
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua