01 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    Помилка
    • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 203806
    Понеділок, 01 липня 2024 18:16

    Робоча нарада з членами ДФТГ району

    01 липня 2024 року в залі засідань райдержадміністрації відбулась робоча нарада з членами ДФТГ району.

    Участь у нараді взяли перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Фіщук, заступник голови районної ради Андрій Оніщук, голова Іваничівської селищної ради Лідія Томашевська, голова Павлівської сільської ради Андрій Сапожник, голова Оваднівської сільської ради Сергій Панасевич та представники Нововолинської і Устилузької громад.

    Ботулізм – це рідкісне, але дуже небезпечне захворювання, яке виникає через неправильну обробку їжі при домашній консервації та ферментації.

    30 червня 2024 року перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Фіщук взяв участь в урочистостях, присвячених відзначенню 7-ої річниці утворення Іваничівської селищної територіальної громади.

    Також за дорученням начальника районної військової адміністрації Юрія Лобача привітав жителів територіальної громади зі святом та вручив вітальну адресу голові територіальної громади Лідії Томашевській.

    Під час урочистих заходів народні аматорські колективи Іваничівщини підтверджували свої звання та показали високий виконавський рівень та майстерність вокально-хорового мистецтва.

    Волинь – одна з семи областей, де розпочали реалізацію проєкту з надання психосоціальної підтримки учням закладів професійної та фахової передвищої освіти. Програму втілює Асоціація інноваційної та цифрової освіти спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Міністерством освіти і науки України.

    Володіти навичками психосоціальної підтримки вкрай важливо, особливо для підлітків. Адже через повномасштабну війну в українців спостерігається підвищена вразливість до стресу, депресії, тривоги, ПТСР тощо.

    Проєкт з надання психосоціальної підтримки охоплює Волинську, Миколаївську, Одеську, Полтавську, Сумську, Львівську та Закарпатську області. Програма розроблена в межах Національної програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

    П'ятниця, 28 червня 2024 12:26

    День Конституції України

    28 червня 2024 року начальник районної військової адміністрації Юрій Лобач та голова районної ради Віктор Хиць взяли участь у заходах, присвячених Дню Конституції України. Керівництво району хвилиною мовчання вшанували усіх полеглих захисників України та поклали квіти до Дошки пам'яті героям, що загинули в російсько-українській війні.

    Шановні жителі Володимирського району!

    Вітаємо вас зі святом – Днем Конституції України!

    Конституція країни – це документ, який закладає основи функціонування держави, її взаємодії із суспільством, права та обов'язки всіх учасників цього процесу.

    Верховенство її в правовому полі абсолютне та не повинно ігноруватись жодною структурою чи особистістю.

    Основний Закон, який приймається у будь якій країні, затверджує формування держави на її території.

    Наша конституційна традиція базується на історичних документах – Конституції Пилипа Орлика, Конституції Української Народної Республіки, бере свої витоки із правових традицій Київської Русі.

    Після втрати незалежності, Україна мала типовий правовий документ, як і всі союзні республіки СРСР.

    Але прагнення до здобуття волі в нашої нації не вщухало і дало свої плоди після десятиліть боротьби. 

    Після відновлення незалежності України у 1991 році, ще довгі п'ять років наш народ жив, по суті, за Конституцією УРСР. Це було неприйнятно для суверенної країни, але процес створення нової був складним, через строкатість політичних сил у тодішній Верховній Раді, вимагав багатьох переговорів і компромісів, політичної волі.

    Незважаючи на протидію т. зв. «лівих сил» у парламенті, проєкт нашого Основного Закону був сформований і 27 червня винесений на розгляд депутатів.

    О 9 год. 20 хв. 28 червня 1996 року Конституція України була прийнята. Вона складалась, на той момент, з Преамбули та п'ятнадцяти розділів. З 2016 року розділів стало чотирнадцять.

    З плином часу ми, нарешті, почали розуміти ті основні змістові послання, закладені в нашому Основному Законі, його важливість не лише у функціонуванні державних інституцій, прав і свобод громадян, а й визначенні наших цивілізаційних та світоглядних пріоритетів, як української  нації і Українського народу. Наша Конституція – дороговказ того, куди ми йдемо і чого прагнемо.

    Просто прочитайте наведену нижче Преамбулу Конституції України, погляньте на неї з точки зору сьогодення і ви усвідомите, що кожне слово в ній освячене кров'ю українських Героїв, за написане віддають життя кращі з кращих – наші Захисники, бо це не просто літери, а шлях нашого народу своє майбутнє, що є визначеним і незворотнім.

    Шануймо їх подвиг та наш Основний Закон.

     Преамбула:

    «Верховна Рада України від імені Українського народу — громадян України всіх національностей, виражаючи суверенну волю народу, спираючись на багатовікову історію українського державотворення і на основі здійсненого українською нацією, усім Українським народом права на самовизначення, дбаючи про забезпечення прав і свобод людини та гідних умов її життя, піклуючись про зміцнення громадянської злагоди на землі України та підтверджуючи європейську ідентичність Українського народу і незворотність європейського та євроатлантичного курсу України, прагнучи розвивати і зміцнювати демократичну, соціальну, правову державу, усвідомлюючи відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішнім та прийдешніми поколіннями, керуючись Актом проголошення незалежності України від 24 серпня 1991 року, схваленим 1 грудня 1991 року всенародним голосуванням, приймає цю Конституцію — Основний Закон України».

     

    Начальник Володимирської                                                 Голова

    районної військової адміністрації     Юрій Лобач             Володимирської районної ради       Віктор Хиць

    27 червня 2024 року перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Фіщук взяв участь у відеоселекторній нараді з представниками НАЗК, на якій обговорювалися питання щодо нововведень у антикорупційному законодавстві. Також представники агентства наголосили на пріоритетах та викликах антикорупційної реформи в Україні, усуненні корупційних ризиків, а також на реалізації спільних заходів місцевих влад з НАЗК. 

    Сьогодні, 27 червня 2024 року працівники райдержадміністрації взяли участь в засіданні Координаційної ради підтримки цивільного населення у Волинській області.

    В контексті обговорення розселення осіб, що вимушено переміщаються із територій, на яких ведуться бойові дії, стало відомо, що у липні Волинь прийме ще понад дві сотні донеччан та харків'ян. Першим приймати евакпотяг готуватиметься Володимирський район.

    Також члени Координаційної ради спільно з працівниками Благодійний фонд «Рокада» Волинь обговорили механізм надання допомоги громадянам у випадку кризових ситуацій.

    27 червня 2024 року перший заступник голови районної державної адміністрації Віктор Фіщук взяв участь у заходах, присячених святу останнього дзвоника у Володимир-Волинському центрі професійної освіти.

    За зразкове виконання учнівських обов’язків, відкритість та наполеглевість у досягненні поставлених цілей, високі досягнення у навчанні та активну участь у громадському житті центру професійної освіти Віктор Фіщук вручив Грамоти голови районної державної адміністрації здобувачам освіти, а саме: Яні Данилюк, Вікторії Медецькій та Дарині Сахарук.

    26 червня 2024 року заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Троханенко та начальник районної військової адміністрації Юрій Лобач провели робочу зустріч з керівником ТОВ “Волинська меблева компанія - Україна” Олександром Гоцкою, в ході якої ознайомилися з потужностями даного підприємства та обгорили питання перспективи підтримки бізнесу в умовах військового стану.

    Сторінка 1 із 570
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua