26 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Юстиція>До відома керівників юридичних осіб
    Понеділок, 04 листопада 2013 15:21

    До відома керівників юридичних осіб

    Відповідно до статті 19 п.11 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" юридичні особи щороку протягом місяця, що наступає після місяця реєстрації такої юридичної особи зобов'язані подати реєстраційну карту про підтвердення відомостей про юридичну особу.                                                                                                   

    В разі, якщо юридична особа не подала реєстраційну картку про підтвердження відомостей про юридичну особу протягом встановленого Законом України "Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб- підприємців" терміну, державний реєстратор повинен внести до Єдиного державного реєстру запис про відсутність підтвердення зазначених відомостей датою, яка встановлена для чергового подання реєстраційною карти про підтвердження відомостей про юридичну особу.                         

    Зазначено, що відповідно до статті 21 п. 8 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" Виписка з Єдиного державного реєстру не видається юридичним особам, у разі наявності в Єдиному державному реєстрі запису "відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу" або в разі наявності стану "відсутність за місцезнаходженням юридичної особи".

    Стан "відсутність за місцезнаходженням" проставляється державним реєстратором у випадках якщо лист, який направлявся особі за її місцезнаходженням, повернувся до державного реєстратора з відміткою про неотримання листа особою. Проставлення стану "відсутність за місцезнаходженням" також можливе якщо юридична особа протягом значного часу не підтверджувала свої відомості. Варто зазначити, що внесення стану "відсутність за місцезнаходженням" тягне за собою автоматичне анулювання свідоцтва платника податку на додану вартість, а наявність стану "відомості не підтверджено" є однією із підстав відмови в реєстрації платником податку на додану вартість.Також, відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу використовується органами податкової служби як підставою для відмови в прийнятті податкової звітності юридичної особи, яка звітує в електронній формі. Перевірити, чи підтверджені відомості про Вашу юридичну особу, можливо лише звернувшись до державного реєстратора з відповідним питанням, оскільки з 01 березня 2013 року статус відомостей про юридичну особу на витязі з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців не вписується (в жодному з видів витягів: базовий, розширений, вибірковий).                                                           Прохання до керівників юридичних осіб, в яких не підтверджені відомості про юридичну особу підтвердити ці відомості, шляхом заповнення реєстраційної картки форми №6.

    Як заповнюється картка?

    В реєстраційній картці про підтвердження відомостей про юридичну особу ( Форма 6 ) вписується (великими літерами від руки або машинодруком) ідентифікаційний код юридичної особи, повне найменування юридичної особи, організаційно - правова форма юридичної особи та скорочене найменування юридичної особи. Форма № 6 засвідчується обов'язково печаткою та підписом директора. На реєстраційній картці про щорічне підтвердження також ставиться відмітка на підстацві яких установчих документів діє юридична особа (на підставі установчих документів, затверджених засновниками/учасниками або на підставі модельного статуту, затвердженого постановою кабінету міністрів). Як правило, 99,9 % юридичних осіб діють на підставі статуту затвердженого учасниками. Заповнюється та подається лише перша сторінка Форми №6. Реєстраційна картка засвідчується печаткою підприємства та підписом керівника (в пункті "сторінку заповнив").У випадку, якщо реєстраційну картку про підтвердження відомостей про юридичну особу заповнює та подає державному реєстратору не Керівник даної юридичної особи, то на особу, яка буде заповнювати та подавати Форму №6 видається довіреність.      

    Державний реєстратор                                                                                  Олена Левчук

    04.11.2013

    Переглядів 444 Останнє редагування Понеділок, 04 листопада 2013 15:27
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua