30 червня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Червень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
              1 2
    3 4 5 6 7 8 9
    10 11 12 13 14 15 16
    17 18 19 20 21 22 23
    24 25 26 27 28 29 30
    Помилка
    • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 182030
    П'ятниця, 28 червня 2024 12:26

    День Конституції України

    28 червня 2024 року начальник районної військової адміністрації Юрій Лобач та голова районної ради Віктор Хиць взяли участь у заходах, присвячених Дню Конституції України. Керівництво району хвилиною мовчання вшанували усіх полеглих захисників України та поклали квіти до Дошки пам'яті героям, що загинули в російсько-українській війні.

    Шановні жителі Володимирського району!

    Вітаємо вас зі святом – Днем Конституції України!

    Конституція країни – це документ, який закладає основи функціонування держави, її взаємодії із суспільством, права та обов'язки всіх учасників цього процесу.

    Верховенство її в правовому полі абсолютне та не повинно ігноруватись жодною структурою чи особистістю.

    Основний Закон, який приймається у будь якій країні, затверджує формування держави на її території.

    Наша конституційна традиція базується на історичних документах – Конституції Пилипа Орлика, Конституції Української Народної Республіки, бере свої витоки із правових традицій Київської Русі.

    Після втрати незалежності, Україна мала типовий правовий документ, як і всі союзні республіки СРСР.

    Але прагнення до здобуття волі в нашої нації не вщухало і дало свої плоди після десятиліть боротьби. 

    Після відновлення незалежності України у 1991 році, ще довгі п'ять років наш народ жив, по суті, за Конституцією УРСР. Це було неприйнятно для суверенної країни, але процес створення нової був складним, через строкатість політичних сил у тодішній Верховній Раді, вимагав багатьох переговорів і компромісів, політичної волі.

    Незважаючи на протидію т. зв. «лівих сил» у парламенті, проєкт нашого Основного Закону був сформований і 27 червня винесений на розгляд депутатів.

    О 9 год. 20 хв. 28 червня 1996 року Конституція України була прийнята. Вона складалась, на той момент, з Преамбули та п'ятнадцяти розділів. З 2016 року розділів стало чотирнадцять.

    З плином часу ми, нарешті, почали розуміти ті основні змістові послання, закладені в нашому Основному Законі, його важливість не лише у функціонуванні державних інституцій, прав і свобод громадян, а й визначенні наших цивілізаційних та світоглядних пріоритетів, як української  нації і Українського народу. Наша Конституція – дороговказ того, куди ми йдемо і чого прагнемо.

    Просто прочитайте наведену нижче Преамбулу Конституції України, погляньте на неї з точки зору сьогодення і ви усвідомите, що кожне слово в ній освячене кров'ю українських Героїв, за написане віддають життя кращі з кращих – наші Захисники, бо це не просто літери, а шлях нашого народу своє майбутнє, що є визначеним і незворотнім.

    Шануймо їх подвиг та наш Основний Закон.

     Преамбула:

    «Верховна Рада України від імені Українського народу — громадян України всіх національностей, виражаючи суверенну волю народу, спираючись на багатовікову історію українського державотворення і на основі здійсненого українською нацією, усім Українським народом права на самовизначення, дбаючи про забезпечення прав і свобод людини та гідних умов її життя, піклуючись про зміцнення громадянської злагоди на землі України та підтверджуючи європейську ідентичність Українського народу і незворотність європейського та євроатлантичного курсу України, прагнучи розвивати і зміцнювати демократичну, соціальну, правову державу, усвідомлюючи відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішнім та прийдешніми поколіннями, керуючись Актом проголошення незалежності України від 24 серпня 1991 року, схваленим 1 грудня 1991 року всенародним голосуванням, приймає цю Конституцію — Основний Закон України».

     

    Начальник Володимирської                                                 Голова

    районної військової адміністрації     Юрій Лобач             Володимирської районної ради       Віктор Хиць

    27 червня 2024 року перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Фіщук взяв участь у відеоселекторній нараді з представниками НАЗК, на якій обговорювалися питання щодо нововведень у антикорупційному законодавстві. Також представники агентства наголосили на пріоритетах та викликах антикорупційної реформи в Україні, усуненні корупційних ризиків, а також на реалізації спільних заходів місцевих влад з НАЗК. 

    Сьогодні, 27 червня 2024 року працівники райдержадміністрації взяли участь в засіданні Координаційної ради підтримки цивільного населення у Волинській області.

    В контексті обговорення розселення осіб, що вимушено переміщаються із територій, на яких ведуться бойові дії, стало відомо, що у липні Волинь прийме ще понад дві сотні донеччан та харків'ян. Першим приймати евакпотяг готуватиметься Володимирський район.

    Також члени Координаційної ради спільно з працівниками Благодійний фонд «Рокада» Волинь обговорили механізм надання допомоги громадянам у випадку кризових ситуацій.

    27 червня 2024 року перший заступник голови районної державної адміністрації Віктор Фіщук взяв участь у заходах, присячених святу останнього дзвоника у Володимир-Волинському центрі професійної освіти.

    За зразкове виконання учнівських обов’язків, відкритість та наполеглевість у досягненні поставлених цілей, високі досягнення у навчанні та активну участь у громадському житті центру професійної освіти Віктор Фіщук вручив Грамоти голови районної державної адміністрації здобувачам освіти, а саме: Яні Данилюк, Вікторії Медецькій та Дарині Сахарук.

    26 червня 2024 року заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Троханенко та начальник районної військової адміністрації Юрій Лобач провели робочу зустріч з керівником ТОВ “Волинська меблева компанія - Україна” Олександром Гоцкою, в ході якої ознайомилися з потужностями даного підприємства та обгорили питання перспективи підтримки бізнесу в умовах військового стану.

    26 червня 2024 року заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Троханенко та начальник районної військової адміністрації Юрій Лобач привітали керівника одного з потужних, соціально-активних фермерських господарств Володимирського району Мирославу Чайковську з ювілеєм. За дорученням начальника обласної військової адміністраціі Юрія Погуляйка, за сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу області та з нагоди особистого ювілею, Олександр Троханенко вручив Мирославі Євгенівні Почесну грамоту обласної державної адміністрації.

    26 червня 2024 року начальник районної військової адміністрації Юрій Лобач взяв участь у роботі чергової сесії Володимирської районної ради.

    В ході засідання депутатами районної ради були заслухали інформацію Володимирського районного управління ДСНС про стан готовності господарського комплексу району до пожежонебезпечного періоду під час проведення жнив; прийняли зміни до цільової районної програми матеріально-технічної підтримки підрозділів ЗСУ; погодили проєкт плану роботи ради на друге півріччя 2024 року та обговорили зміни до оновленого Положення про присвоєння звання “Почесний громадянин Володимирського району”. 

    Координаційним центром з надання правничої допомоги в період з 12 червня по 07 серпня 2024 року оголошено конкурс з відбору психологів, які можуть залучатися до кримінальних проваджень за участю малолітніх, неповнолітніх осіб через регіональні/міжрегіональні центри з надання безоплатної правничої допомоги.

    22 червня 2022 року у День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Фіщук та голова районної ради Віктор Хиць взяли участь у пам’ятних заходах та поклали квіти до дошки пам’яті загиблим воїнам на площі Героїв.

    Сторінка 1 із 570
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua