Версія для друку
Понеділок, 30 травня 2022 16:10

У застосунку та на порталі Дія можна оформити статус безробітного та отримувати щомісячну допомогу

 З 20 травня у застосунку та на порталі Дія можна оформити статус безробітного та отримувати щомісячну допомогу.

Тож Міністерство цифрової трансформації України відповіло на найчастіші питання щодо отримання статусу безробітного в Дії.

 Що робити, якщо показує помилку: «Ви не можете отримати допомогу. Дія не знайшла про вас дані у списках від ПФУ та ДПС»?

 Послуга доступна тільки людям, які є в переліку Пенсійного фонду України, і місця працевлаштування яких розташовані на території тимчасової окупації чи ведення активних бойових дій.

Якщо ви належите до цих категорій, і послуга вам недоступна, радимо дізнатися причину в Пенсійному фонді. Або скористатися послугою з реєстрації в центрі зайнятості на порталі Дія: https://bit.ly/3a43ak9.

 Чи потрібно мені після подачі заяви звільнятися з місця роботи, якщо я не отримую дохід?

 Так, якщо бажаєте отримати статус безробітного та виплати, вам потрібно звільнитися з поточного місця роботи.

 Як скористатися послугою, якщо мій центр зайнятості не працює?

 На жаль, у певних областях України деякі центри призупинили роботу, оскільки не мають організаційних або технічних умов для роботи в період воєнного стану.

Якщо ваш центр зайнятості не працює, то подати заяву треба в найближчому центрі зайнятості. Дізнаватися інформацію про центри зайнятості, що працюють, можна на гарячій лінії: 0 800 50 99 66.

 Яку суму виплат я буду отримувати у статусі безробітного?

 Розмір виплат розраховується у відсотковому співвідношенні до середнього доходу (зарплати) людини та залежно від її страхового стажу. Тому уточнити суму радимо у вашому центрі зайнятості.

 Подав заяву, але її розглядають більше ніж 3 робочі дні. Що робити?

 Заява після подачі автоматично надсилається до центру зайнятості, а статус, який відображається в Дії, передає також він. Радимо звернутися на гарячу лінію центру та уточнити причину тривалого опрацювання заявки.

Залишилися ще питання щодо допомоги по безробіттю? Ви завжди можете їх надіслати нам у соцмережах. Діліться інформацією зі знайомими.

Переглядів 5883