Версія для друку
Четвер, 14 лютого 2013 15:43

Президент: Адміністративна реформа в нашій державі реалізується успішно

  Президент України Віктор Янукович вважає, що адміністративна реформа в Україні реалізовується успішно. Янукович висловив впевненість, що в Україні вже вдалося подолати опір бюрократів, який вони зробили проведенням адмінреформи. Про це повідомляє прес-служба Президента України.

  Президент зазначив, що кінцевою метою її має стати значне підвищення ефективності державного управління та зниження рівня корупції в органах державної влади на всіх рівнях. Глава держави нагадав, що в рамках реалізації адміністративної реформи вже прийняті відповідні закони, які можуть ще вдосконалюватися.

  У повідомленні прес-служби йдеться, що вже впорядковані функції ряду міністерств і відомств, прибрано їх дублювання, відбулося скорочення штатів. ".. Сьогодні цілий ряд повноважень делегується в регіони. Тобто це робота, яка не розрахована на короткостроковий ефект. Але це і реальна робота, яку ми можемо зробити і отримати від неї позитивний результат уже найближчим часом", - сказав Янукович.

  Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що в ході адміністративної реформи в Україні відбудеться скорочення комітетів, відомств, штату чиновників і т.д. "Мета адміністративної реформи - у підвищенні ефективності управління державою", - зазначив Азаров.

  28 жовтня 2010 Європейська комісія в рамках двосторонніх переговорів з Кабміном дала згоду на фінансування адміністративної реформи в Україні. В результаті реалізації проекту протягом 2011-2013 рр. до державного бюджету України безпосередньо надійдуть 70 млн євро.

Переглядів 527 Останнє редагування Четвер, 14 лютого 2013 16:21