Версія для друку
Четвер, 07 лютого 2013 17:11

Про забезпечення ТВ-тюнерами

  Враховуючи важливу соціальну складову процесу переходу на цифрове ефірне мовлення, 21 березня 2012 року Урядом прийнято постанову № 245 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення».

  Зазначеним рішенням Кабінету Міністрів України визначено категорії громадян, які безкоштовно можуть отримати зазначені засоби (телетюнери), а саме:

- усі інваліди першої та другої групи (у тому числі інваліди війни цих груп);

- інваліди війни третьої групи;

- особи, які виховують дитину-інваліда, за умови що дитина проживає разом з ними і не перебуває на повному державному утриманні;

- особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну допомогу згідно із Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;

- особи, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.

  Для безкоштовного одержання телетюнера, громадяни, що відносяться до вказаних категорій, мали можливість до 1 липня 2012 року звернутись до місцевих управлінь соціального захисту населення із відповідною заявою. Станом на сьогоднішній день інше діючим законодавством не передбачено.

  Перші телетюнери надійшли в область 10 липня 2012 року.

  Доставка телетюнерів, які надходять у вигляді цінних бандеролей,  здійснюється поштовими відділеннями.

  Станом на 01.02.2013 року в область надійшло і видано одержувачам 14097 телетюнерів, що становить 63% від загальної чисельності осіб, які подали заяви (22539 осіб), у Ратнівський район надійшло 772 тюнери, звернулось 979 осіб (79%).

  Слід зазначити, що функція управлінь соціального захисту населення полягала лише у формуванні списків осіб. Розподіл тюнерів і надсилання до регіонів здійснює Державний комітет телебачення та радіомовлення (як головний розпорядник коштів державного бюджету за даною бюджетною програмою), а доставляють тюнери підприємства «Укрпошти».

Начальник управління

соціального захисту населення                                                              М.Ф.Бебес

Переглядів 501