Версія для друку
Середа, 19 грудня 2012 11:18

До Всеукраїнського дня бібліотек

   30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Поряд з телебаченням та Інтернетом бібліотеки залишаються найбільш масовим та доступним джерелом інформації.

   Сьогодні мережа бібліотек нараховує 606 публічних, спеціалізованих і спеціальних та 3 обласних (універсальна наукова, для дітей та для юнацтва). Чотири з кожних п’яти працюють у сільській місцевості. Загальний бібліотечний фонд налічує майже 7 млн. примірників, або 654 книжки та журнали у розрахунку на 100 жителів (в середньому в Україні– 696). Видання українською мовою становлять 54% усього фонду, російською – 45%, решта – іншими мовами.

   Кількість зареєстрованих торік користувачів по всіх бібліотеках становила понад 420 тис., третина з них – віком до 18 років. У минулому році читачам видано 9,3 млн. книжок та журналів. У середньому один читач міських бібліотек скористався 30 виданнями,  сільських – 17.

   Крім цього, в області працює 623 бібліотеки навчальних закладів, серед яких 578 – загальноосвітніх, 25 – вищих, 20 – професійно-технічних навчальних закладів.

   Обслуговуванням відвідувачів займається 1,7 тис. бібліотечних працівників. То ж, в цей святковий день зичимо їм здоров’я, благополуччя, щастя, радості, творчої наснаги та успіхів у благородній просвітницькій справі.

 

                                                               Головне управління статистики 

                                                               у Волинській області

Переглядів 431