17 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>З початку вакцинальної кампанії щеплення від COVID-19 отримали більше 27 тисяч волинян
    Четвер, 27 травня 2021 19:28

    З початку вакцинальної кампанії щеплення від COVID-19 отримали більше 27 тисяч волинян

    В Україні та на Волині, зокрема, триває активна вакцинація населення від коронавірусної хвороби. За три місяці вакцинальної кампанії 27 101 житель області вакцинувався від коронавірусної хвороби. 

    Слід зазначити, що наразі для вакцинації в державі та області використовують вакцини відомих у світі розробників та виробників. Зокрема, починаючи з 25 лютого цього року, найбільше щеплень проведено вакциною Covishield/AstraZeneca (виробництва Індія) – 14 193 волинянина вакцинувалися нею, в результаті чого використано 100% отриманої для області вакцини цього виробника.

    У квітні цього року Волинь отримала вакцини ще трьох виробників. Зокрема,  розпочато щеплення вакциною CoronaVac, якою станом на кінець травня вакциновано 2 429 осіб. Ще 8 139 жителів області отримали вакцину AstraZeneca (виробництва Південна Корея).

    Окрім того, 2 340 волинян було щеплено вакциною Комірнаті (виробництва Pfizer/BioNTech). Цією вакциною щеплювалися особи, які перебувають в інтернатних закладах, будинках для людей похилого віку та їх працівники (загалом 24 інтернатних заклади), працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Державної прикордонної служби України. Цю вакцину також використали стовідсотково.  

    Загалом першу дозу вакцини отримали 24 889 жителів краю та другу дозу – 2 212 волинян.

    До слова, вакцинацію на Волині проводять на 66-и пунктах щеплень, що створені на базі амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Вакцинацію населення вакцинами Covishield/AstraZeneca та CoronaVac в області здійснюють 9 мобільних бригад та вакциною Комірнаті (Pfizer/BioNTech) –  6  мобільних бригад. На початок червня заплановане навчання ще 5 мобільних бригад, які будуть працювати з вакцинами AstraZeneca та CoronaVac, та 4 мобільні бригади – з вакциною Комірнаті (Pfizer).

    Як зазначає заступник голови облдержадміністрації Людмила Тимощук, вакцинальна кампанія на Волині проходить успішно, мобільні бригади працюють професійно, а вакцина використовується максимально ефективно. Загалом усі, хто вже вакцинувався, почуваються добре.

    «Вакцинація на сьогодні добровільна, – зауважує заступник голови облдержадміністрації Людмила Тимощук. –  Проте, маємо розуміти, що щеплення від COVID-19 дозволить зменшити ризик зараження і поширення коронавірусної хвороби. І чим швидше утвориться колективний імунітет, тим швидше людство зможе повернутися до звичного ритму життя. Також не варто забувати, що вакцинація значно полегшує перебіг хвороби у разі захворювання за рахунок утворених антитіл».

    Відтак, облдержадміністрація звертається до волинян з проханням: якщо вам телефонує сімейний лікар з пропозицією провакцинуватися, не нехтуйте можливістю отримати щеплення від COVID-19. Потурбуйтеся про  своє здоров’я та безпеку оточуючих.

    Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

    Переглядів 3879
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua