23 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>«Велике будівництво» - 2020: Волинь серед лідерів
    Четвер, 17 грудня 2020 19:37

    «Велике будівництво» - 2020: Волинь серед лідерів

    Про своєчасність реалізації в Україні Програми Президента України «Велике будівництво» йшлося 17 грудня 2020 року під час відеоселекторної наради під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова. Волинь на нараді представляли перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Мовенко та заступник очільника області Ігор Чуліпа.

    Загалом, як зазначив Олексій Чернишов, будівельні роботи на об’єктах в рамках «великого будівництва», передбачені на 2020 рік, у більшості регіонів підходять до завершення.

    До трійки областей-лідерів, які завершать  реалізацію програми вчасно, за словами Міністра, має шанс потрапити  і Волинська. Наразі на Волині будівельні роботи практично завершені на усіх неперехідних об’єктах.  Однак, є ще ряд зауважень до якості виконаних робіт, які оперативно усуваються.

    Загалом, як звернув увагу керівників регіонів Олексій Чернишов, будувати потрібно більш якісно. Відтак, на його переконання, необхідно створити рейтинг підрядних організацій, які цьогоріч будували в рамках програми, аби визначити, з ким варто працювати надалі. Окрім того, показники якості та швидкості будівельних робіт  аналізуються і на рівні міністерства, що дає можливість побачити підрядників-лідерів та антилідерів.

    Обговорили у ході наради й доставку у регіони медичного обладнання та устаткування. Адже наразі розпочате активне облаштування приймальних відділень, які реорганізуються в рамках Програми Президента України. Нагадаємо, що днями прибув комп’ютерний томограф у приймальне відділення Волинської обласної клінічної лікарні.

    До слова, загалом у рамках «великого будівництво» на Волині передбачено будівництво або модернізацію 7 шкіл, 3 дитсадків, 2 стадіонів, 7 приймальних відділень, а також капітальний та поточний ремонт 130 км доріг державного та введення в експлуатацію 55,2  км місцевого значення.

    Відтак, завершені роботи на 10 об'єктах соціальної інфраструктури, будівництво яких і планувалося завершити у цьому році, а саме: школи в м. Горохів, смт Турійськ та Маневичі,  смт Люблинець Ковельського та смт Луків Турійського районів, дитячі садочки у селах Дачне Ківерцівського району, Крупа Луцького та Жиричі Ратнівського районів, об’єктів спортивної інфраструктури в с. Вербка Ковельського та Гірки Любешівського районів. 

    Ще два перехідних об’єкти, а це нове будівництво шкіл у селах Стобихівка Камінь-Каширського та Башлики Ківерцівського районів, будуть здані в експлуатацію у 2021 році, як і планувалося від початку реалізації програми.  

    Також введено в експлуатацію приймальне відділення КНП «Нововолинська центральна міська лікарня». До кінця поточного року заплановано введення в експлуатацію приймальних відділень Любомльського територіального медичного об′єднання, Камінь-Каширської та Ратнівської центральних районних лікарень. Реконструкція приймальних відділень ще трьох опорних закладів (Волинська обласна клінічна лікарня, Луцька міська клінічна лікарня, Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання) буде завершена до 30 червня 2021 року.

    Окрім того, в рамках Програми Президента Україна реконструкцією, капітальним та поточним середнім ремонтами у поточному році на Волині відновлено 130 км доріг державного значення. Варто зауважити, що у 2020 році виділено рекордний обсяг фінансування таких робіт – 1,6 млрд грн.

    Стосовно доріг місцевого значення, то уже відремонтовано 41,9 км, введено в експлуатацію – 28,2 км.  Загалом на реконструкцію доріг місцевого значення для області виділені кошти у сумі 781 млн 454 тис грн.

    Слід зазначити, що усі кошти, які передбачені з державного бюджету в рамках програми «Велике будівництво» на 2020 рік, надійшли в область та будуть освоєні до кінця грудня у повному обсязі.

    Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

    Переглядів 3794
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua