Версія для друку
Вівторок, 29 жовтня 2019 11:30

На Волині у 2019 році започаткували діяльність понад 4 тисячі підприємців-фізичних осіб

Протягом трьох кварталів 2019 року на Волині розпочати бізнес- діяльність 4205 підприємців-фізичних осіб.

Порівнюючи кількість підприємців-фізичних осіб, котрі започаткували діяльність станом на 1 жовтня поточного року з кількістю  суб’єктів на таку ж звітну дату торік, в області фіксують ріст кількості підприємців-фізичних осіб. Зокрема, у 2018 році  станом на 1 жовтня на облік в територіальних органах ДПС в області стало 3533 підприємці -фізичні особи.

«Власне така позитивна динаміка і є відповіддю на питання наскільки складно та чи доцільно розпочати бізнес-проект в країні. Із загальної кількості фізичних осіб-підприємців – 27,1 тисячі, працюють в умовах спрощеної системи оподаткування. Як спрощенці, так і підприємці на загальні системі оподаткування у своїй переважній більшості виконують податкові зобов’язання  своєчасно», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Як свідчить аналітика, основним осередком ділової активності залишається обласний центр Волині – у м. Луцьк зареєстровано майже 13 тисяч підприємців-фізичних осіб. Майже 3,5 тисячі підприємців-фізичних осіб перебувають на обліку в м. Ковель і понад 3,2 - у Луцькому районі.

Довідково: станом на 1 жовтня 2019 року в територіальних органах ДПС у Волинській області перебувають на обліку 37126 підприємців-фізичних осіб. 

 Сектор комунікацій Головного управління ДПС у Волинській області

Переглядів 3397