19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>На Волині немає великих релігійних протистоянь, - Олександр Савченко зустрівся з священнослужителями
    Середа, 10 жовтня 2018 16:09

    На Волині немає великих релігійних протистоянь, - Олександр Савченко зустрівся з священнослужителями

    Напрямки співпраці, створення помісної церкви та незалежність релігії від держави – такі питання обговорив голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко з керівниками православних релігійних єпархій Волині.

    Зустріч відбулася сьогодні, 10 жовтня 2018 року в стінах головної адмінбудівлі краю. Зокрема, на спілкуванні були присутні керуючий Володимир-Волинською єпархією УПЦ митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, керуючий Волинською єпархією УПЦ КП митрополит Луцький і Волинський Михаїл та керуючий Володимир-Волинською єпархією УПЦ КП єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей.

    Відтак, розмову розпочав керівник найвищої виконавчої гілки влади в області:
    — На сьогоднішній день, церква, дякувати Богу, незалежна від держави. Але поводить себе відповідально та допомагає владі у створенні спокою на Волині. В першу чергу, я вас прошу переконувати мирян бути толерантними. Волинь повинна бути зразковою у моральних цінностях. Я вірю й знаю те, що ви мудрі отці та розумієте життя. Незалежно від політичних вподобань ми добре знаємо, що найкритичніші війни все-таки на релігійному грунті. Я всі сили прикладу для того, аби на Княжій Волині був мир та спокій. Потрібна моя допомога як представника влади – я завжди готовий. Готовий і до вас прийти за порадою, - повідомив Олександр Ілліч.

    Також він наголосив, що у 2019 році Волинь 
    святкуватиме 590 років з Дня з`їзду європейських монархів у Луцьку. Ця дата є історично важливою для регіону, тому голова облдержадміністрації Олександр Савченко сподівається, що і священнослужителі долучаться до урочистих дійств.

    Керуючий Волинською єпархією УПЦ КП митрополит Луцький і Волинський Михаїл, своєю чергою, зауважив, що він серед присутніх Волинь знає найкраще, бо знаходиться тут найдовше:
    — В нас немає великих протистоянь між конфесіями. Люди вчаться чути та розуміти те, що Україна потребує єдиної помісної церкви. Православні повинні шукати те, що об`єднує. І цього таки більше. А Ваше, Олександре Іллічу, бажання зберегти мир спонукає нас більше працювати над просвітництвом мирян.

    Окрім того, владика Михаїл зачепив і ті питання, що на сьогоднішній день турбують церкву найбільше:
    — Ми мало віддаємо Богу. Ніяк не можемо домогтися простих речей: аби екзамени студентам не призначали у великі релігійні свята, щоб вони мали змогу помолитися, щоб звітні культурні концерти не проводили в піст, щоб ринки та великі супермаркети не працювали у суботу та неділю. Те, що ми сьогодні тут усі разом сидимо та розмовляємо – це означає, що хочемо бачити Україну однаковою: мирною, заможною та духовною.

    Митрополит Луцький і Волинський зауважив, що не оминути і оптимізації парафій. Але право визначати тут повинно залишитися за громадою. 
    — Вам Господь дав великий дар – керувати цією «перлиною» - Волинню. Дав можливість залишити після себе гарний слід на такій благодатній землі. Хочу, аби ми представляли Волинь, як найкращу у всьому. Зокрема, у віддачі Богу. Волинь була завжди мирною і я докладатиму зусиль, аби так і продовжувалося, - мовив керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Луцький і Волинський Нафанаїл.

    Олександр Савченко погодився стосовно думки, що вихідні дні потрібно присвячувати Богу. З відповідними пропозиціями він звернеться до Прем`єр-міністра України Володимира Гройсмана.

    Насамкінець обговорили проблемні питання духовенства на Волині. Так, стало відомо, що Володимир-Волинський кафедральний собор потребує перекриття даху та облаштування водовідведення. А усі пам`ятки культури та духовенства потребують популяризації серед населення, аби не втратити свою історичну та духовну цінність.

    Офіційна сторінка голови Волинської облдержадміністрації Олександра Савченка

    Переглядів 3610
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua