19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>У районі розглянули питання про ставки земельного податку за лісові землі
    Середа, 12 вересня 2018 16:15

    У районі розглянули питання про ставки земельного податку за лісові землі

    Із 15 серпня 2018 року набрав чинності Закон України від  10.07.2018 № 2497-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств», яким внесено зміни  до статті 273 «Оподаткування земельних ділянок, наданих на землях лісогосподарського призначення (незалежно від місцезнаходження) земельним податком», відповідно до яких лісові землі підлягають оподаткуванню земельним податком.

    Тож сьогодні, 12 вересня 2018 року, голова райдержадміністрації скликала нараду, де розглянули ставки земельного податку за лісові землі. До обговорення були запрошені начальник Володимир-Волинської ОДПІ Оксана Левчук, директор ДП «Володимир-Волинське лісомисливське господарство» Володимир Філюк, голови та представники Устилузької міської та сільських рад району.

    - На сьогодні органами місцевого самоврядування району встановлено ставки земельного податку лише для нелісових земель, які використовуються для потреб лісового господарства. Для оподаткування лісових земель ставки не визначено, - зазначила у ході розмови Оксана Левчук. – Відповідно до пункту 277.1 статті 277 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року ставка податку на земельні ділянки, розташовані за межами населених пунктів, встановлюється у розмірі не більше 5% від нормативно-грошової оцінки одиниці площі ріллі по області. Вартість 1 га ріллі на Волині становить 21607,36 гривень.

    Відповідно до статті 286 Податкового кодексу, у разі зміни протягом року об'єкта чи бази оподаткування, декларації з плати за землю подаються юридичними особами протягом 20 календарних днів місяця, що настає за місяцем, у якому відбулися такі зміни. Отже, вперше декларування земельного податку за лісові землі, що використовуються для ведення лісового господарства, юридичні особи повинні здійснити шляхом подання податкових декларацій (звітних, уточнюючих) не пізніше 20 вересня поточного року за період, починаючи з 15 серпня 2018 року.

    При цьому варто зазначити, що ставки земельного податку визначаються рішеннями місцевих рад (міських, селищних, сільських) та об’єднаних територіальних громад.

    Відтак, з метою уникнення втрат до місцевих бюджетів на адреси органів місцевого самоврядування району Володимир-Волинською ОДПІ надіслано листи щодо внесення зміни до рішень про встановлення ставок земельного податку на 2018 рік для лісових земель та перегляду прийнятих рішень на 2019 рік у частині встановлення ставок для земель лісогосподарського призначення.

    Своєю чергою, керівник місцевого лісомисливського господарства Володимир Філюк зазначив, що у підпорядкуванні його підприємства знаходиться 32 277 га лісів, майже 16 тис із них – на території Володимир-Волинського району. За його словами, новий податок на ліс призведе до здорожчання деревини, а, можливо, й до зупинки деяких деревообробних підприємств, тож закликав представників об’єднаних громад перед тим, як приймати рішення про встановлення ставок оподаткування лісових земель, взяти до уваги всі фактори.

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

    Переглядів 4235

    Галерея зображень

    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua