Версія для друку
Понеділок, 30 липня 2018 18:04

ПротиДій торгівлі людьми: на Володимирщині говорили про безпеку громадян

Щороку, починаючи з 2014, 30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році з метою підвищення інформованості громадськості про цю глобальну проблему і привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину.

Відтак, цього дня  у Володимир-Волинській міськрайонній філії Волинського обласного центру зайнятості відбувся черговий захід, присвячений протидії торгівлі людьми.

Як не стати товаром у руках злочинців? Що, де і як вигадують вербувальники, аби перетворити людину на джерело збагачення? Чи можливо врятуватися з такого «рабства»? – основні питання, на які намагалися  відповісти організатори зустрічі.

Поспілкуватися із тими, хто стоїть на обліку у центрі зайнятості прийшли фахівці  управління соціального захисту населення, служби у справах дітей райдержадміністрації Сергій   Подопригора, Світлана Котелюк і Наталія Шевченко та працівники місцевого центру.

У рамках зустрічі були висвітлені основні аспекти законодавства, що стосується торгівлі людьми та види підтримки і допомоги постраждалим. Також лектори розповіли про групи ризику, які найчастіше потрапляють до сучасного рабства, про методи вербування і впливу злочинців та наслідки експлуатації. Були озвучені соціологічні та статистичні дані щодо постраждалих від насильства та вимушеного рабства громадян України та продемонстровано тематичне відео. 

У підсумку Світлана Юхимівна зауважила, що проблема торгівлі людьми залишається болісною як для всієї України, так і для нашого району зокрема. І основною умовою, що сприяє цьому явищу, є правова необізнаність громадян:

- Проведення таких заходів дає можливість підвищити рівень поінформованості наших громадян щодо актуальності проблеми торгівлі людьми, а також  обговорити причини, форми та ознаки цього явища, показати небезпечні наслідки та шляхи потрапляння в такі ситуації. Адже безпека кожного із нас залежить від нас самих.

Довідково:

Якщо Ви постраждали від торгівлі людьми за кордоном або в межах України, зателефонуйте до Департаменту боротьби зі злочинами, що пов’язані з торгівлею людьми Національної поліції України за номером: (044)254-74-30.

Також в Україні діє Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 0 800 505 501

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3697