19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>В області триває активна підготовка до опалювального сезону
    Середа, 23 травня 2018 14:47

    В області триває активна підготовка до опалювального сезону

    У жовтні розпочнеться новий опалювальний сезон 2018-2019 років, підготовка до якого уже розпочалася на території області. Проблеми, плани та перспективи обговорили сьогодні, 23 травня 2018 року, під час засідання Антикризового енергетичного штабу. Нараду провів голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

    Так, за словами начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрія Пирога, з місцевих бюджетів щорічно виділяють 5-7 % від загальної суми на підготовку до опалювального сезону, з яких левову частку спрямовують на благоустрій територій. Натомість на технологічне обладнання чи заміну мереж залишаються «копійки». Між іншим, схожа ситуація спостерігається у всіх областях України. Як наслідок – постійна аварійність у зимовий період і не тільки.

    Разом із тим, зростає заборгованість населення Волині, яке не охоплено пільгами та субсидіями, перед енергопостачальними компаніями за спожиті енергоносії. Нині ця цифра сягнула вже 100 млн грн за житлово-комунальні послуги. Зокрема, лише жителі міста Луцька боргують більше 75 млн грн. Окрім того, станом на 31 березня 2018 року населення боргує 290 млн грн за газ.

    – Це свідчить про те, що погано працюємо із виконавчою службою та недостатньо проводимо роз’яснювальну роботу серед населення. Суми – космічні. Тому закликаю міста і райони попрацювати в даному напрямку, – наголосив Андрій Степанович.

    Керівник найвищої виконавчої гілки влади в області, своєю чергою, висловив власну думку із цього приводу. За його словами, населення боргує саме енергопостачальним компаніям, тому це їх клопіт. Натомість завдання представників влади провести всебічну підготовку до опалювального сезону.

    – Ми повинні до 1 жовтня завершити усі випробувальні роботи, аби, у разі виникнення аварії, ліквідувати їх та усунути причину неполадки. Тобто на середину вересня мережі повинні бути готові стовідсотково, – зауважив Олександр Ілліч.

    Поділилися своїми проблемами й керівники енергопостачальних компаній. Зокрема, комерційний директор ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз повідомив, що 80% підприємств області можуть залишитися без газу в разі відсутності засобів дистанційної передачі даних. Натомість генеральний директор ПрАТ «Волиньобленерго» Володимир Купчак підняв питання щодо електрифікації житлових масивів.

    Тож голова облдержадміністрації зазначив, що наразі масштаби проблеми ще оцінюють, але безперечно вона існує. Відтак, відбудеться окрема нарада, де й напрацюють алгоритм подальших дій.

    – Колись поманили людей: переходьте на електроенергію. Це шикарно. Спростили підключення, а потім підняли цифри в мільйон разів… Ми будемо сідати і про це говорити, - наголосив Олександр Савченко.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 3981
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua