Версія для друку
Середа, 02 травня 2018 15:49

Позашкілля святкує 100-річчя

Історія освіти українського народу бере свій початок ще з дохристиянської культури, коли тільки почали формуватися передумови її виникнення, активно розвивалась та стверджувалась протягом багатьох століть, зазнаючи як злетів, так і падінь.

Розвиток позашкільної освіти в Україні, а також становлення позашкільних закладів тісно пов’язано з історичним, соціальним, економічним, політичним та культурним розвитком країни в цілому. Офіційним роком її народження вважається 1918 р., коли український педагог, прозаїк, літературознавець і громадський діяч Софія Федорівна Русова очолила Департамент дошкільної та позашкільної освіти в уряді молодої української держави. Вона значну увагу приділяла створенню національної системи виховання та освіти. Позашкільна освіта визнавалася нею не менш значущою ланкою у вихованні та формуванні молодої особистості на рівні з дошкільною та шкільною.

Тож сьогодні, 2 травня 2018 року, під час оперативної наради голова райдержадміністрації Наталія Василець та голова районної ради Роман Гук вручили нагороди кращим працівникам позашкільної освіти району.

Зокрема, за виховання творчо обдарованої молоді, розвиток дитячих талантів та з нагоди 100-річчя позашкільної освіти оголошено Подяку:

директору районного Будинку школяра Наталії Бучковській;

заступнику директора районного Будинку школяра Миколі Огороднічуку;

методисту районного Будинку школяра Людмилі Дружук;

керівникам гуртків районного Будинку школяра: Людмилі Гендис, Олені Смаль, Валентині Серпуховій, Ользі Демосюк, Сергію Петруку, Ірині Стрельніковій, Володимиру Борису, Галині Аверкієвій, Наталії Кошляцькій, Олександру Ковальчуку, Дмитру Гаврилюку, Тетяні Субботіній, Світлані Литвинчук, Леонтію Крищуку;

акомпаніаторам районного Будинку школяра Олександру Архіпову, Олександру Климчуку та Олександру Фігурі.

- Позашкільна освіта займає вагоме місце в системі безперервної освіти і є її невід’ємною й унікальною ланкою, головна мета якої – створення умов для розвитку творчої особистості, - зазначила у вітальному слові голова райдержадміністрації Наталія Василець. - А кожен педагог-позашкільник – це неповторна особистість, яка має свій неординарний талант.

А також побажала усім присутнім міцного здоров’я, наснаги, творчого натхнення та подальших здобутків на освітянській ниві.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3708