Версія для друку
Вівторок, 17 квітня 2018 16:00

Ярослав Киба: залюблений у рідний край

Сьогодні, 17 квітня 2018 року, у центральній районній бібліотеці відбулася презентація книги Ярослава Киби «Володимирщина: минувшина і сучасність».

Захід зібрав всіх тих, хто небайдужий до історії та сьогодення малої Батьківщини, тих хто прагне глибше пізнати своє історичне коріння та ознайомитися з важливими періодами в історії Володимира-Волинського та району. Завітав на презентацію й керівник апарату райдержадміністрації Сергій Романюк.

Зі вступним словом до присутніх звернулася провідний бібліотекар Володимир-Волинської ЦРБ Тетяна Гричук, котра дала яскраву характеристику не лише книзі, а й озвучила цікаві біографічні факти із життя її автора.

- Ця книга – це матеріал, який об’єднує в єдине ціле минуле і сьогодення Володимирщини. У ній про трударів, митців, політиків, духовенство, бізнесменів, про все, що таке близьке і дороге кожному з нас – про наш край, - зазначила Тетяна Олександрівна.

Своєю чергою, Ярослав Киба розповів про свою роботу над цим виданням, про творчий пошук та історію древнього княжого граду і його мешканців. Акцентував увагу й на тому, що його надихнуло відтворити історію й сьогодення свого краю на папері, мережачи розповідь спогадами з власного життя.

До обговорення книги долучилися Наталія Грабарчук-Цинкаловська, племінниця відомого вченого Олександра Цинкаловського, науковий співробітник Володимир-Волинського краєзнавчого музею імені Омеляна Дверницького Богдан Янович та директор центральної районної бібліотеки Людмила Сулік.

На завершення, ведуча заходу закликала всіх пишатися славною історією й традиціями рідної Володимирщини й вкотре привітала Ярослава Григоровича із знаменною подією – виходом у світ його книги – власного маленького літопису краю.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 4975