24 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Ще 16 особам у районі призначили соціальні виплати
    Середа, 04 квітня 2018 12:23

    Ще 16 особам у районі призначили соціальні виплати

    Сьогодні, 4 квітня 2018 року відбулося чергове засідання комісії з питань  соціального захисту населення та призначення житлових субсидій райдержадміністрації.

    - Сьогодні члени комісії восьми особам призначили  субсидію на оплату ЖКП, на придбання  скрапленого газу , твердого та рідкого пічного побутового палива, виходячи з кількості осіб, які фактично проживають у житловому приміщенні, - прокоментувала результат засідання начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Голюк. -   Двом  внутрішньо переміщеним особам призначили адресну допомогу на проживання.

    Також, за словами Наталії Орестівни, 1 багатодітній сім’ї призначили державну соціальну  допомогу як малозабезпеченій, 3 особам, які доглядають за 80- річним престарілим - компенсаційну виплату, 1 особа отримає компенсацію по доглядаду за інвалідом I групи та 1 особі  буде надана одноразова матеріальна допомога на лікування в сумі 1000 гривень (учасник бойових дій).

    Довідково:

                  Механізм призначення субсидій на оплату  житлово-комунальних послуг

    Житлові субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначаються відповідно до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995р. № 848 (зі змінами та доповненнями).

    Субсидія - це щомісячна адресна безготівкова соціальна допомога для відшкодування витрат на оплату управління багатоквартирним будинком, користування житлом або його утримання та комунальних послуг (водо-, тепло-, газопостачання, водовідведення, електроенергія, вивезення побутового сміття та рідких нечистот), а також один раз на рік готівкова допомога на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

    Субсидія призначається одній із зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб.

    В окремих випадках на підставі рішення комісії  з питань соціального захисту населення та призначення житлових субсидій та акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства субсидія може призначатися особі, яка не зареєстрована, але фактично проживає у житловому приміщенні (будинку) на підставі договору найму (оренди) житла (далі - орендар), якщо їй нараховується плата за житлово-комунальні послуги, або індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію.

    Для призначення субсидії громадянин, особа якого посвідчується паспортом або іншим документом, подає структурному підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем реєстрації (орендарі — за місцем проживання), або   у разі утворення  об’єднаної територіальної громади заяви    приймаються  уповноваженими   особами,   що  визначені виконавчими   органами   об’єднаної   територіальної  громади,  та передаються відповідним  органам  соціального захисту населення :

    - заяву про призначення житлової субсидії за встановленою формою
    - декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, за встановленою формою;

    - договір найму (оренди) житла (за наявності).

    Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців.

    Субсидія для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначається один раз на календарний рік за особистим зверненням громадян. При цьому субсидія на оплату житлово-комунальних послуг розраховується з місяця звернення за її призначенням до кінця поточного року.

    Для орендарів житлового приміщення (будинку) субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається на строк дії договору найму (оренди) житлового приміщення, але не більше ніж на 12 місяців з місяця звернення за її призначенням. На наступний строк субсидія призначається за особистим зверненням орендаря.

    Після закінчення строку отримання субсидії структурні підрозділи з питань соціального захисту населення самостійно здійснюють розрахунок субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді (крім орендарів житлового приміщення та осіб, які звертаються за субсидією на скраплений газ, тверде та рідке пічне побутове  паливо).

    Заповнені бланки заяви та декларації можуть бути надіслані поштою або в електронній формі з використанням засобів телекомунікаційних систем, зокрема з використанням електронного цифрового підпису, структурному підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем реєстрації заявника (орендарі - за місцем проживання). У разі отримання надісланих з використанням засобів телекомунікаційних систем заяви та декларації, у яких відсутній електронний цифровий підпис громадянина, субсидія розраховується лише після підпису зазначених документів у місячний строк. У разі непідписання заяви і декларації в зазначений строк подаються нові заява і декларація

    Субсидія призначаються за наявності різниці між розміром плати за житлово- комунальні послуги, скраплений газ, тверде тат рідке пічне побутове  паливо у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів визначеного Кабінету Міністрів України обов’язкового відсотка платежу. У разі призначення пільги з оплати житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива І скрапленого газу особам, які зареєстровані у житловому приміщенні, у період її отримання не нараховуються.

    Субсидія не призначається, якщо:

    - будь-хто із зареєстрованих у житлових приміщенні (будинку) осіб (осіб,які фактично проживають), яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, протягом

    - 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії (призначення субсидії без звернення) здійснив купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), автомобіля, транспортного засобу  (механізму), телефонного ( в тому числі мобільного) зв’язку, крім  житлово-комунальних послуг у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування  житлово-комунальними послугами та медичних послуг, пов’язаних із забезпеченням життєдіяльності, на суму, яка на дату купівлі (оплати) перевищує 50 тис.грн.

    Виходячи з конкретних обставин, що склалися, як виняток, рішення про призначення(непризначення) субсидії в таких випадках приймається на підставі рішень комісії з питань соціального захисту населення та акта  обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

    Субсидія розраховується виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб ( осіб, які фактично проживають).

    У разі коли кількість фактично проживаючих зареєстрованих у житловому приміщенні осіб є меншою, ніж кількість зареєстрованих у такому приміщенні осіб, субсидія розраховується виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, які фактично проживають, на підставі рішення районної комісії з питань соціального захисту населення. Під час прийняття рішень у таких випадках враховується наявність документів, що підтверджують тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих (довідки, що підтверджують місце перебування соби на території іншої адміністративно-територіальної одиниці у зв’язку з роботою, лікуванням, навчанням, довготривалим відрядженням, відбуванням покарання довідки про оплату житлово-комунальних  послуг в іншому житловому приміщенні , акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства, селищної, сільської або міської ради.

    Управління соціального захисту населення райдержадміністрації

         

    Переглядів 3612
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua