Версія для друку
П'ятниця, 02 березня 2018 14:49

У районі запровадили заходи у зв’язку з надзвичайним станом в енергетиці

Сьогодні, 2 березня 2018 року, відбулося розширене засідання антикризового енергетичного штабу в області, де опрацювали детальний план дій у зв’язку із введенням кризової ситуації в країні. Місцевим органам влади було запропоновано ввести жорстку економію енергоносіїв та впровадити цілий ряд заходів. Зокрема, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик запропонував перенести робочий день 3 березня, призупинити до 7 березня навчання у закладах освіти та звернувся до суб’єктів господарювання, що працюють з використанням природного газу, з проханням запровадити ощадний режим використання газу. А також наголосив, що потрібно організувати постійне чергування диспетчерських та аварійних служб на всіх підприємствах енергетичної галузі.

Відтак, відповідно до протоколу № 4 розширеного засідання антикризового енергетичного штабу в області, доручення голови обласної державної адміністрації на виконання протокольного рішення засідання антикризового енергетичного штабу від 02.03.2018 року, головою райдержадміністрації видане доручення щодо режиму економії природного газу в районі,  згідно з яким:

- робочий день 3 березня 2018 року перенести на іншу дату;

- робочі дні з 5 по 7 березня 2018 року організувати в скороченому режимі з 9.00 до 16.00 год;

- з 2 до 7 березня 2018 року призупинити навчання в закладах професійної (професійно-технічної) та загальної середньої освіти, котельні яких працюють з використанням природного газу;

- з 3 до 7 березня 2018 року призупинити роботу закладів дошкільної освіти, котельні яких працюють з використанням природного газу;

- роботу закладів охорони здоров’я забезпечити в звичному режимі.

Нагадаємо, нещодавно Україна виграла у Стокгольмі суд, відповідно до якого Газпром має сплатити Нафтогазу близько 2,56 млрд дол., з урахуванням остаточного розрахунку за газ, поставлений в 2014 та 2015 роках. Однак, у відповідь Росія понизила тиск на вході у газотранспортну систему України та зменшила поставки газу. Тому учора, 1 березня 2018 року, РНБО прийняло рішення про введення надзвичайного стану в галузі енергетики країни.

Відділ внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації.

Переглядів 3566