Версія для друку
Четвер, 01 березня 2018 14:21

На Волині посилюють контроль за великогабаритними перевезеннями

У 2018-му році Уряд продовжує масштабне будівництво українських доріг. За ініціативою Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана цьогоріч мають удосконалити систему державних будівельних норм щодо будівництва дорожнього полотна і дотримання правил безпеки. Підготовку до ремонту основних автошляхів у поточному році, а також посилення контролю за їх експлуатацією розпочали й на місцях. Так сьогодні, 28 лютого 2018 року, під час робочої наради в голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика, керівники профільних структур обговорили законодавчі та фінансові аспекти для реалізації низки дорожніх проектів.

Під час наради Володимир Гунчик наголосив, що найперше, потрібно завершити усі роботи на одному із пріоритетних шляхів – дорозі Н-22 «Устилуг-Луцьк-Рівне». Тож як тільки погодні роботи дозволять продовжити ремонт, підрядні організації працюватимуть.

Нагадаємо, нещодавно Укравтодор затвердив поданий облдержадміністрацією реєстр державних доріг місцевого значення, які ремонтуватимуть у 2018-му. В офіційному листі до адміністрації зазначено, що Укравтодор погоджує наданий перелік, однак, надалі рекомендує не збільшувати кількість об’єктів, адже відремонтовані ділянки потрібно забезпечити належним технічним контролем.

Тож поки на вулиці зима, працівники управління Укртрансбезпеки в області активно відстежують рух великогабаритного транспорту у межах Волині, використовуючи пересувні габиртно-вагові комплекси. За словами керівника обласного управління Володимира Степанова з початку 2018 року працівники уже здійснили 69 виїздів та зафіксували 63 випадки перевищення вагових параметрів.

– Ми повинні вести належний контроль за експлуатацією волинських доріг. Вантажовідправники, як і отримувачі повинні розуміти, що норми великогабаритних перевезень однакові для всіх, а відтак – нести відповідальність, у випадку їх порушення, – підкреслив Володимир Гунчик.

Важливо, що нині керівники волинських бізнес-структур та підприємств, які використовують у своїй роботі великогабаритний транспорт, продовжують підписувати Меморандуми про співпрацю, у яких зобов’язуються дотримуватися чинних вагових норм, однак є й ті, що відмовляються. Остаточні рішення щодо останніх – згодом.

Нагадаємо, що 20 грудня 2017 року, Волинь отримала 2 габаритно-вагових комплекси, урочисте вручення яких відбулося за участі першого заступника голови Державної служби України з безпеки на транспорті В’ячеслава Дідковського.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Переглядів 4027