19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Ще трьом внутрішньо переміщеним особам призначена адресна допомога на проживання
    Понеділок, 26 лютого 2018 12:43

    Ще трьом внутрішньо переміщеним особам призначена адресна допомога на проживання

    23 лютого 2018 року відбулося чергове засідання комісії з питань  соціального захисту населення та призначення житлових субсидій райдержадміністрації, де 18 особам призначили  субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, на придбання  скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, виходячи з кількості осіб, які фактично проживають у житловому приміщенні.

    Ще 1 особі члени комісії призначили субсидію на оплату житло-комунальних послуг на підставі договору найму (оренди).  

    - Трьом  внутрішньо переміщеним особам призначена сьогодні адресна допомога на проживання, - прокоментувала хід засідання Галина Войчик, начальник відділу-головний державний соціальний інспектор. - Одна людина, яка здійснює догляд за престарілим, що досяг 80-річного віку отримає компенсаційну виплату.   Трьом людям надана одноразова матеріальна допомога на лікування на загальну суму 2800 гривень

    Відповідно до районної програми соціального захисту населення на 2018-2019 роки була виділена компенсаційна виплата за користування послугами інтернету на суму 1200 гривень сім’ї інвалідів.

    Довідково:

    Оформлення догляду за інвалідом I групи або за особою, яка досягла   80-річного віку

    Догляд за інвалідом інвалідом I групи або за особою, яка досягла 80-річного віку, передбачає отримання відповідної компенсації, що призначається відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 липня 1996 року № 832 «Про підвищення розмірів державної допомоги окремим категоріям громадян» і виплачується у грошовій формі непрацюючим працездатним особам, які здійснюють догляд за інвалідом I групи особою, яка досягла 80- річного віку.  

    Для призначення компенсації непрацюючій працездатній особі, яка здійснює догляд за інвалідом I групи, або особою, яка досягла 80- річного віку, подають в місцеві органи з питань соціального захисту населення заяву, форма якої затверджена наказом Міністерства соціальної політики України від 21 квітня 2015 року №441 «Про затвердження форми Заяви про призначення усіх видів соціальної допомоги, компенсації та пільг» Крім того, до заяви додаються: паспорт або документ, що посвідчує особу одержувача компенсації; довідка про перебування в органах Пенсійного фонду України або органах соціального захисту населення- для особи, за якою здійснюють догляд; паспорт або документ,що посвідчує особу, за якою здійснюється догляд; документ, який підтверджує, що особа не працює: трудова книжка та довідка за відсутності трудової книжки – заява особи із зазначенням причини відсутності трудової книжки; витяг з акту огляду медико- соціальної експертної комісії (МСЕК) (для осіб, визнаних інвалідом I групи) – для особи, за якою здійснюється догляд.

    Щомісяний розмір компенсації без врахування індексації становить 4,80 грн. 

    Згідно ст.24 Закону України «Про загально обов’язкове державне пенсійне страхування» страховий стаж- період (строк), упродовж якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який сплачує внески сумою не менш ніж мінімальний страховий внесок. У ст.11 цього закону зазначено, що загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню підлягають, зокрема, непрацюючі працездатні особи, які доглядають за інвалідом I групи або особою, яка досягла 80- річного віку. При зарахуванні до страхового стажу період догляду за інвалідом I групи або особою, яка досягла 80- річного віку до управління Пенсійного фонду України надається довідка управління соціального захисту населення, яка підтверджує отримання щомісячної компенсаційної виплати за яку сплачені страхові внески.

    Станом на 1 лютого 2018 року в управлінні соціального захисту населення Володимир-Волинської райдержажміністрації перебувають на обліку як одержувачі компенсації по догляду за інвалідом I групи або особою, яка досягла 80- річного віку 105 осіб.

    Управління з питань соціального захисту населення райдержадміністрації.

    Переглядів 4404
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua