19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Волинські шахти потребують реорганізації
    Середа, 31 січня 2018 14:52

    Волинські шахти потребують реорганізації

    Складною залишається ситуація на ДП «Волиньвугілля», де досі наявна заборгованість із виплати заробітної плати. Так, нещодавно на рахунки підприємства накладено арешт, що своєю чергою унеможливлює будь-які виплати. Саме з такою проблемою, а зокрема посприяти у скасуванні постанови про арешт коштів, звернувся днями листом до голови облдержадміністрації Володимира Гунчика в.о. генерального директора державного підприємства «Волиньвугілля» Андрій Пилипюк.

    «Накладення арешту на рахунок боржника, який призначений та використовувався для виплати заробітної плати, унеможливлює виплату заробітної плати та інших виплат працівникам боржника, що призводить до дестабілізації роботи підприємства та порушує права його працівників», – йдеться у листі.

    Відтак, аби вирішити питання розблокування рахунків підприємства, Володимир Гунчик провів робочу зустріч з керівником головного управління юстиції у Волинській області Валентином Кухариком.

    Слід нагадати, що проблема заборгованості з виплати заробітної плати, що виникає через низький рівень видобутку вугілля, на волинських шахтах існує вже другий рік поспіль. Саме тому голова облдержадміністрації вже неодноразово наголошував на тому, що необхідно міняти підходи до діяльності волинських шахт.

    – Моя пропозиція – замінити ДП «Волиньвугілля» на шахтоуправління, що стане складовою частиною єдиної української вугільної компанії. Своєю чергою, десята шахта стане структурним підрозділом шахтоуправління, що фінансуватиметься з Державного бюджету. А в проекті бюджету на 2018 рік на розбудову шахти № 10 необхідно закласти суму, яку раніше озвучували міністру енергетики та вугільної промисловості, – 650 мільйонів гривень. Це дасть можливість нам в кінці року запустити першу лаву, – зазначив Володимир Гунчик ще у 2017-му під час однієї з нарад із представниками місцевого самоврядування Нововолинська, активом профспілкових організацій та керівництвом ДП «Волиньвугілля.

    Така позиція озвучена та обговорена і під час зустрічі з шахтарями, що відбулась у грудні минулого року.

    – Я вважаю, що із запуском «десятки» ми можемо говорити про 40 років нормальної роботи шахтоуправління з достатньо високим рівнем якості вугілля, його підправкою на ТЕСи та енергокомпанії. Я – проти закриття шахт, але я «за» серйозну реорганізацію структури, зменшення собівартості та збільшення видобутку вугілля, – відзначив Володимир Петрович.

    Тож слід зазначити, що голова облдержадміністрації надіслав до профільного міністерства лист із конкретними пропозиціями щодо реорганізації  системи управління, порядку фінансування та функціонування шахт.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 4228
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua