Версія для друку
Середа, 06 грудня 2017 15:31

Волонтерів Володимирщини нагороджено відзнакою Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції»

День, коли вітаємо військовослужбовців Збройних сил України,  у часі збігається з Міжнародним днем волонтера. І така синергія невипадкова, адже у момент початку збройної агресії проти України, саме військові, які залишились вірні своїй присязі, опираючись на допомогу суспільства через волонтерські організації змогли дати відсіч ворогу на Сході.

Відтак, учора, під час урочистих заходів, які відбулися у районному будинку культури вітали не лише військових, а й волонтерів, які із першого дня конфлікту на Сході України підтримують наших захисників.

За добровільне забезпечення проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, волонтерську діяльність, перебуваючи безпосередньо в районі проведення антитерористичної операції у період її проведення нагороджено відзнакою Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» волонтерів:

Ігоря Бігуна – Віце-канцлера Володимир-Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату, члена громадської організації «Військові капелани Волині»

Олену Звєрєву – волонтера, м. Луцьк

Андрія Кандибу – волонтера, м.Володимир-Волинський

Василя Нагорного – волонтера, м. Луцьк

Галину Неспай – волонтера, м. Луцьк

Довідково:

Немає точної дати утворення волонтерського руху з допомоги армії в цілому в Україні, як і точної дати його оформлення у волонтерські організації. Початком можна вважати волонтерський рух під час Революції гідності, після початку російської інтервенції до Криму 20 лютого 2014 року.

Розгалужена система допомоги армії з'явилася приблизно в травні-червні 2014 року. Рух виникав стихійно з окремих волонтерів, що об'єднувалися в групи.  Волонтерських організацій та окремих активістів, що допомагають українським військовим, існують тисячі. Точну їх кількість визначити неможливо: вона постійно змінюється, а чимало волонтерів не афішують свою діяльність.

Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації

Переглядів 4436