Версія для друку
Понеділок, 04 грудня 2017 16:29

Вже незабаром відбудуться зміни у житлово-комунальному законодавстві

До 1 жовтня на Волині практично завершили підготовку до опалювального сезону. Тож сьогодні, 4 грудня 2017 року, під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика говорили про перебіг та перші результати.

Зі слів начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрія Пирога, в 20-их числах жовтня поточного року опалювальний сезон розпочався на території усієї області. Нині ж працює 869 котелень, які стабільно постачають тепло до закладів охорони здоров’я, навчальних закладів та будинків волинян. Тим не менше, виникали аварійні ситуації у Луцьку, а саме: на вулиці Рівненській, Кравчука, Наливайка, Винниченка, Січовій, призупиняли роботу котельні на вулиці Арцеулова, 8-го Березня, Заводській. Тим не менше, ліквідували у встановлені законодавством терміни, тобто до 1 доби. Разом із тим, більшість скарг, що надходили, стосувалися саме температурного режиму в квартирах. Однак, їх кількість значно менша, у порівнянні із минулим роком.

Що ж стосується вуличної мережі, то вона складається із 53 одиниць комунальної спецтехніки, 48 одиниць за потреби можна долучити згідно договорів. Міста та населені пункти області повністю забезпечені посипковим матеріалом: 10 тон закуплено в 2017 року, ще 7 тон – перехідний залишок.

–Ця доба продемонструвала – в цілому дорожні служби впоралися із покладеними обов’язками. Для прикладу, у Луцьку працювало 18 одиниць спецтехніки. На 7 годину ранку із 25 залишилося 13 населених пунктів частково або повністю знеструмлені. Це Ківерцівський, Луцький та Ковельські райони. У випадку погіршення погодних умов та виникнення надзвичайних ситуацій залучатимемо спецтехніку ДСНС, – зазначив Андрій Степанович.

Насамкінець, головний комунальник області розповів, що Верховна Рада України 9 листопада 2017 року ухвалила нову редакцію закону «Про житлово-комунальні послуги». Зокрема, закон регулює відносини між виконавцями і споживачами житлово-комунальних послуг. В результаті, будуть створені ринкові умови надання житлово-комунальних послуг. Слід також зазначити, що відповідні закони діють у більшості європейських країнах світу.

– Питання щодо перебігу опалювального сезону на теренах області детально розглянемо під час чергового засідання антикризового енергетичного штабу, – анонсував Володимир Петрович.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 4215