Версія для друку
П'ятниця, 01 грудня 2017 16:17

У парламентському Комітеті відзначили професіоналізм волинських освітян

Днями на Волинь завітали представники комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти. Зокрема, оглянули ряд навчальних закладів краю та на базі Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки провели виїзне засідання. Нині ж до головного виконавчого органу влади в області надійшов лист першого заступника голови Комітету, де відзначено високопрофесійну роботу фахівців управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації.

Слід зазначити, що 5 вересня 2017 року прийнято Закон України «Про освіту», що впроваджує ряд нововведень: навчання 12 років, більша автономія шкіл, збільшення оплати вчителям, зміна правил атестації вчителів та правил підвищення їх кваліфікації, уточнення повноважень директорів шкіл, регламентація їх каденції та обрання, більш широке впровадження державної мови навчання тощо. Відтак, головна мета приїзду членів Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти дізнатися проблемні питання безпосередньо від трудових колективів на місцях. Адже, як зазначив народний депутат України та перший заступник голови Комітету Олександр Співаковський, практика таких виїзних засідань – це один із головних інструментів прийняття відповідних рішень.

Отже, в листі йдеться (подаємо дослівно та без змін):
Відзначаємо високопрофесійну роботу фахівців Управління освіти, науки та молоді Волинської обласної державної адміністрації, ректорату Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, керівників Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури, Волинського обласного еколого-натуралістичного центру, Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, Луцького педагогічного коледжу, інших учасників заходів в рамках виїзного засідання.

За результатами виїзного засідання на черговому засіданні Комітету буде ухвалене рішення, в якому будуть узагальнені пропозиції, що були висвітлені під час виїзного засідання та під час зустрічей з трудовими колективами закладів освіти Волинської області.

– Дуже вдячний членам Комітету, які відвідали область, аби зсередини поглянути на проблеми освітньої галузі краю. Адже залишається чимало важливих питань реформування освіти у контексті децентралізації, створення ОТГ та передачі повноважень на місця. В цілому приємно втішений враженням, що справили педагоги Волині на представників Верховної Ради України, – відзначив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 4066