Версія для друку
П'ятниця, 01 грудня 2017 16:15

Командир 14-ої ОМБ: «Ми одні єдині, де весь особовий склад зайшов не в палатки, а у військові частини»

Ось уже близько двох місяців, як військовослужбовці 14 окремої механізованої бригади повернулися на постійне місце дислокації до Володимир-Волинського. Про бійцівські будні говорили сьогодні, 1 грудня 2017 року, під час чергового засідання ради оборони Волинської області під керівництвом голови облдержадміністрації Володимира Гунчика.

– В першу чергу, хочу подякувати голові обласної державної адміністрації за максимальне сприяння: залучив підприємців, представників бізнесу, об’єднав зусилля місцевої влади. Словом, зробив все для того, щоб бійці жили в нормальних умовах. Ми одні єдині, де весь особовий склад зайшов не в палатки, а у військові частини. Окрім того, облаштований побут військових. Це дуже приємно, – наголосив командир військової частини А1008 Олександр Жакун.

Разом із тим, військовослужбовець підняв питання інформаційної безпеки. Адже все частіше трапляються випадки, коли інформація про 14-у ОМБ подається викривлено, що впливає на імідж військових та погіршує реалізацію національно-патріотичного виховання молоді краю на прикладі волинських Героїв.

– Чотири роки на фронті. З’єднання пройшло непросте випробування. Ллємо воду на млин нашого ворога? – зауважив Володимир Петрович.

Натомість, як зазначив Олександр Жакун, наш танковий взвод 3 роки займає перші місця в Україні. А вже у 2018 році поїдуть до Німеччини, представляти не лише Збройні Сили України, а й всю державу та демонструвати її міць. Тож нині танкісти проходять тримісячні курси із вивчення англійської мови, аби безпосередньо контактувати із представниками інших країн.

Своєю чергою, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області висловив занепокоєння стосовно технічного забезпечення танкового взводу 14 ОМБ та повідомив, що особисто клопотав перед Президентом України Петром Порошенком, аби танкісти наступного разу виступали на сучасній техніці.

Опісля ж – розглянули питання щодо завершення призовної кампанії. Так, за словами військового комісара обласного військового комісаріату Романа Кулика, 1 грудня – останній день призовної кампанії, за результатами якої Волинська область справилася на 100 %, тобто 55 чоловік. Відмітив також кращі райони – Володимир-Волинський та Луцький.

– Але статистика «ухилянтів» вражає: 9 тисяч 125 чоловік призивного віку просто не з’явилися до військоматів, а це 60% всіх, хто підпадав під призов. Тобто молодь свідомо «косить» від армії, вважаючи за краще поїхати на заробітки до країни-агресора, а потім ці ж гроші прогуляти у розважальних закладах, – додав Роман Кулик.

Відтак, голова облдержадміністрації доручив напрацювати пропозиції щодо впровадження превентивних заходів щодо призову.

– Сім’ї призовників отримують державну підтримку: пільги, субсидії тощо. Натомість, призовники безвідповідально ставляться до виконання громадянського обов’язку кожного українця. Тож потрібно запросити силовиків, комісарів і обговорити питання детальніше. Разом із тим, наше завдання – за 2 місяці доукомплектувати 14 ОМБ, але не кількісно, а якісно. Аби в повному складі і в бойовій готовності частина повернулася у зону АТО, – анонсував Володимир Петрович.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 4475