18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Учасниками АТО подано 693 заяви на отримання земельних ділянок
    Четвер, 30 листопада 2017 15:13

    Учасниками АТО подано 693 заяви на отримання земельних ділянок

    Для забезпечення учасників АТО в районі зарезервовано низку земельних масивів, ділянки  яких можуть бути передані у власність. На разі їх площа становить 384,0264 га. Про це стало відомо під час засідання колегії райдержадміністрації, що відбулося сьогодні, 30 листопада 2017 року, під керівництвом голови райдержадміністрації Наталії Василець.

    Про виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції на території району інформувала начальник відділу у Володимир-Волинському районі міськрайонного управління у Володимир-Волинському районі та м. Володимирі-Волинському Головного управління Держгеокадастру  у Волинській області Оксана Гжиб.

    Зокрема, доповідач наголосила, що Головним управлінням Держгеокадастру в області створений довідковий альбом-атлас з картографічними матеріалами та довідками стосовно зарезервованих земельних ділянок для учасників АТО. З інформацією, що постійно оновлюється можна ознайомитися на офіційному сайті Головного управління Держгеокадастру в області.

    - За весь період антитерористичної операції учасниками АТО подано 693 заяви на отримання земельних ділянок, в тому числі до органів місцевого самоврядування 264 заяв (38,1%). Найбільше прийнято заяв Зарічанською сільською (75 заяв), Устилузькою міською (62заяви) Льотничівською (30 заяв), Оваднівською (24 заяви). Жодної заяви не прийнято Лудинською, Микитичівською, Рогожанською радами в складі Устилузької ОТГ,  Селецькою в  складі Зимнівської ОТГ та Хобултівською сільською радою.  За результатами розгляду органами місцевого самоврядування, були прийняті позитивні рішення про надання дозволів по 261 зверненню на площу 92 га, що становить 99 % від всіх звернень, які надійшли до місцевих рад та 3 звернення знаходяться на розгляді. Прийнято 177 рішень про затвердження проектів землеустрою та передачу у власність земельних ділянок на загальну площу 48 га, що становить 70% від наданих дозволів. Найменший відсоток затверджених проектів по Зимнівській (2 із 13), Оваднівській сільських радах ( 9 з 24), Устилузькій міській раді (36 із 62). Основне цільове призначення земельних ділянок, які надаються учасникам АТО органами місцевого самоврядування, - для будівництва та обслуговування житлового будинку та господарських будівель, - зазначила у ході розмови Оксана Антонівна.

    Із її слів також стало відомо, що до Головного управління від учасників АТО   надійшло 429 заяв в основному для ведення особистого селянського господарства. За результатами розгляду Головним управлінням по 345 зверненнях було прийнято відповідні накази про надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок на площу 541га, що становить 80 % від всіх звернень, які надійшли до управління .

    По 84 зверненнях Головним управлінням було надано відмови, основна причина яких - це   неправильно оформлені заяви, а саме: без зазначення місця розташування земельних ділянок, без планово-картографічних матеріалів, без довідок про участь в АТО та невідповідність вимогам Постанови КМУ №413 від 07.06.2017.

    Акцентувала увагу присутніх Оксана Гжиб і на заходах, що вживаються міськрайонними управлінням для пришвидшення процесу надання у власність земельних ділянок із земель державної власності. Дієвими є проведенння моніторингу всіх учасників АТО, яким надано дозволи на розробку землевпорядної документації, інформаційних нарад із землевпорядниками району, роз’яснювальної роботи.

    Детально зупинилася на Стратегії удосконалення управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними, згідно з якою введено уніфіковані правила при розпорядженні землями.

    Відтак, введено жорсткий розрахунковий норматив площі землі, яка може бути передана на місцевому рівні безоплатно, – не більше ніж 25% від площі земель, що були передані в оренду на конкурентних засадах за попередній звітний період (квартал).

    - В ІІІ кварталі за результатами торгів на території Володимир-Волинського району передано в оренду 3 земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності площею 101,7635 га  на теритрії Оваднівської та Зимнівської сільських рад. Тобто, заяви на отримання земельних ділянок у власність в межах безоплатної приватизації із земель державної власності на території району учасники АТО можуть подавати з січня 2018 року на площу 25.44га і тільки із зарезервованих земель, - резюмувала представник Держгеокадасту району.- Крім того, управлінням передано до Головного управління інформацію щодо 61 земельної  ділянки загальною площею 1207,6201 га для організації робіт по підготовці лотів та організації земельних аукціонів, а це додаткові земельні ділянки орієнтовною площею 300га, які можуть отримати учасники АТО після проведення торгів. З них вже підготовлено до продажу 14 земельних ділянок загальною площею 273,2245 га, право оренди на які може бути продано до кінця року.

    - Для забезпечення всіх учасників антитерористичної операції земельними ділянками територіальним громадам та сільським радам необхідно активізувати роботу щодо моніторингу всіх учасників АТО на території відповідної ради, які не скористалися своїм правом на безоплатну приватизацію земель та наявних земель на території  ради, визначити необхідну площу зарезервованих ділянок в розрізі  цільового призначення та дану інформацію подати до міськрайонного управління Держгеокадастру в районі до 15 грудня 2017 року з метою розміщення даного переліку на сайті Головного управління, - підсумувала доповідь голова райдержадміністрації Наталія Василець. – А міськрайонне управління  Держгеокадастру у Володимир-Волинському районі і далі працюватиме в режимі максимального сприяння учасникам АТО та членам сімей загиблих воїнів в реалізації їх конституційного права на отримання землі.

    Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації

    Переглядів 3983
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua