19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Уряд упорядкував перелік документів, які подають батьки багатодітних сімей для отримання посвідчення, що підтверджує їхній статус
    Середа, 29 листопада 2017 16:34

    Уряд упорядкував перелік документів, які подають батьки багатодітних сімей для отримання посвідчення, що підтверджує їхній статус

    Зокрема, прийнято постанову Кабінету Міністрів від 27 вересня 2017 року № 721 «Про внесення змін до пункту 3 Порядку виготовлення і видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї».

    Мета постанови – упорядкувати виготовлення та видачу посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 грудня 2015 року № 1099 «Деякі питання виготовлення і видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї», у відповідність до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення гарантій дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб». Відтак встановлено, що довідка про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб діє безстроково. Відповідно, проставляти відмітки ДМС про реєстрацію місця проживання не потрібно.

    Окрім того,  врегулювати питання щодо забезпечення бланками посвідчень батьків багатодітних сімей, у складі яких є діти у віці від 18 до 23 років, які навчаються за кордоном за денною формою навчання. Так, до переліку документів, які необхідні для видачі зазначених посвідчень, необхідно подати копію довідки з навчального закладу (навчання дитини за межами України) з перекладом на українську мову, вірність якого засвідчена нотаріусом.

    – Посвідчення – це документ, що підтверджує статус багатодітної сім’ї і дітей з такої сім’ї, а також  їх право на отримання пільг. Станом на 28 листопада 2017 року органи соціального захисту населення області  видали майже 1800 посвідчень батьків з багатодітної сім’ї та 3600 посвідчень для дитини. Тож відповідна постанова Кабінету Міністрів України дає можливість отримати право на пільгу більшій кількості сімей, в яких виховуються троє і більше дітей, – зауважила заступник директора – начальник управління соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Сірбіненко.

    Слід зазначити, що на початку року Міністерство соціальної політики України забезпечило область бланками посвідчень батьків багатодітної сім’ї (одержано – 4 тис. 559 бланків) та посвідчень дитини з багатодітної сім’ї (9 тис. 185 бланків).

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 3878
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua