Версія для друку
Середа, 29 листопада 2017 16:32

Доступне житло для молоді: як його отримати?

Постановою Кабінету Міністрів України від 20.09.2017 №708 внесено зміни до Порядку забезпечення громадян доступним житлом, затвердженого відповідною постановою Кабміну ще у листопаді 2009 року. Змінився і порядок використання бюджетних коштів, передбачених для надання державної підтримки на будівництво, придбання доступного житла.

Так, наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 17 жовтня 2017 року встановлено, що одержувачами бюджетних коштів, передбачених програмою «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» є Державна спеціалізована фінансова установа «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» та її регіональні управління.

Окрім отого, затверджено розподіл бюджетних коштів між адміністративно-територіальними одиницями на 2017 рік, згідно якого асигнування вже надійшли на рахунки територіальних органів.

З детальною інформацією щодо порядку забезпечення громадян доступним житлом можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Держмолодьжитла https://www.molod-kredit.gov.ua/ та у кожному з регіональних управлінь чи іпотечному центрі фонду.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Переглядів 4681