19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Брифінг в ОДА: розповіли про труднощі роботи військових комісарів
    П'ятниця, 24 листопада 2017 16:24

    Брифінг в ОДА: розповіли про труднощі роботи військових комісарів

    Сильна держава не може існувати без могутньої армії. Саме тому двічі на рік у всіх областях України проводять набір на строкову військову службу, в рамках якої до армію йдуть тисячі українців. Відтак, сьогодні, 24 листопада 2017 року, в приміщенні малої зали будинку обласної ради відбувся брифінг з питань організації призову громадян на строкову військову службу.

    Зокрема, серед присутніх – начальник управління превентивної діяльності головного управління Національної поліції в області Володимир Солоненко, заступник військового комісара - начальник мобілізаційного відділу обласного військового комісаріату Павло Свадовський, заступник начальника відділу комплектування та призову (призову до військової служби) обласного військового комісаріату Василь Матюк та завідувач сектору правової оборонної роботи, взаємодії із правоохоронними органами з питань запобігання та виявлення корупції облдержадміністрації Віктор Шрамко.

    Для початку – загальна інформація щодо призовної кампанії в жовтні-листопаді 2017 року, яку проводили відповідно до чинного законодавства. Так, станом на 24 листопада 2017 року в повному обсязі виконано планове завдання, що стояло на осінній призов. Серед проблем, які озвучили військові – неявка до військоматів, збільшення кількості т.зв «ухилянтів» та погіршення стану здоров’я у молоді. Статистика вражаюча: більше 9 тисяч громадян в жовтні-листопаді цього року не з’явилися на засідання призовної комісії.

    – Необхідно розуміти, що призов на військову строкову службу – це тільки частина того, що робить військовий комісар. Залучаємо всі можливі ресурси. Не залежно від території та звання, повістки розносять всі. Я особисто їх розносив. А труднощі, які виникають під час цього, – це вже інше питання, – зазначив Павло Свадовський.

    Що ж стосується оповіщення, то цим займаються безпосередньо органи місцевого самоврядування через сільські ради, підприємства, установи, організації, навчальні заклади. Існує досить складна процедура: військовий комісар видає наказ, на підставі якого виписують повістки та вручають призовникам. Відтак, призовник вважається оповіщеним і повинен з’явитися у визначений термін до військомату.

    Чимало питань у представників засобів масової інформації виникло стосовно відповідальності громадян за порушення Закону України «Про військову службу». Окрім того, обговорили методику розшукової діяльності самих «ухилянтів» та притягнення їх до кримінальності відповідальності, а це, між іншим, 3 роки тюрми. 
    Насамкінець військові вкотре наголосили на перевагах проходження військової служби за контрактом та підкреслили необхідність тісної співпраці представників засобів масової інформації із військовими комісаріатами щодо формування позитивного іміджу військової служби, формування суспільної думки щодо ставлення до військової служби. Адже, військова служба – це почесний обов’язок кожного громадянина України.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 3923
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua