16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Глава держави: Перед вами стоять важливі завдання із нарощування бойового потенціалу підрозділів
    Неділя, 19 листопада 2017 11:46

    Глава держави: Перед вами стоять важливі завдання із нарощування бойового потенціалу підрозділів

    Президент Петро Порошенко під час урочистостей з нагоди Дня морської піхоти в ході робочої поїздки до Донецької області підкреслив, що командування Військово-Морських Сил України та особовий склад морської піхоти мають зосередитись на важливих завданнях: подальшому нарощування бойового потенціалу, вдосконалені майстерності військовослужбовців та досягнені взаємної сумісності наших підрозділів з підрозділами країн-членів НАТО.

    «Перед командуванням Військово-Морських Сил України та особовим складом морської піхоти стоять нові важливі завдання, спрямовані на подальше нарощування бойового потенціалу», – наголосив Петро Порошенко.

    За його словами, порівняно з попередніми роками якість навчання особового складу морської піхоти суттєво зросла. «Але необхідно завершити формування цього роду військ, здатного виконувати будь-які завдання як на суходолі, так і на воді – із застосуванням сучасних зразків озброєння та військової техніки, нових форм і способів ведення бойових дій», – зазначив він.

    Президент підкреслив: «Ми повинні й надалі активно співпрацювати з нашими іноземними партнерами, засвоювати їх найкращий досвід, використовуючи допомогу військових інструкторів зі США, Великої Британії та інших країн Північно-Атлантичного Альянсу». Петро Порошенко додав, що багато чому наші іноземні колеги тепер вже навчаються й у нас – «навчаються тому, чому нас навчило саме життя, військове життя».

    «Вимагаю й надалі посилювати міжнародну співпрацю, спрямовану на подальше вдосконалення майстерності військовослужбовців та досягнення взаємної сумісності наших підрозділів з підрозділами країн-членів НАТО», – наголосив Глава держави.

    Він також зазначив, що держава буде нарощувати зусилля щодо забезпечення морських піхотинців новітніми та модернізованими зразками озброєння та військової техніки. «Маю приємну новину, наступного року ми завершимо переозброєння танкового батальйону бригади морської піхоти на танки Т-80. А  ще однин батальйон морської піхоти озброїмо модернізованими бойовими машинами піхоти», – повідомив Президент.

    Глава держави наголосив, що в Маріуполі, в інших точках, пліч-о-пліч з морськими піхотинцями службу несуть і моряки-прикордонники. «Протягом останніх років ми покращили їхнє технічне оснащення. На постах технічного спостереження встановлено сучасні системи висвітлення надводної обстановки. До їхніх підрозділів поступили нові модернізовані катери», – також зазначив він та додав, що сьогодні огляне в обстановці, максимально наближеній до бойової, роботу такого катеру.

    За словами Президента, у складі прикордонного загону сформовано і власну морську піхоту – підрозділ морської охорони спеціального призначення. «Морська охорона Держприкордонслужби та Військово-Морські Сили у своїй співпраці – єдина потужна сила, яка впевнено тримає під контролем всі підступи з моря», – сказав Петро Порошенко.

    Глава держави також додав, що є ще одна надзвичайно приємна подія і він, користуючись нагодою, висловив слова подяки присутнім військовослужбовцям Третього окремого полку Сил спеціального призначення з Кропивницького, які завоювали срібло на щорічних міжнародних змаганнях елітних військових підрозділів «Exercise Cambrian Patrol». Українські спецпризначенці протягом десяти діб змагалися за перемогу з учасниками майже півтораста команд військових частин з 27 країн світу. Українські військові подолали марш-кидок на 80 кілометрів, у повній бойовій екіпіровці, з 45-ти кілограмовими рюкзаками, горами Уельсу в умовах штормової погоди. «Дві доби без сну. «Знешкодження терористів» та «звільнення цивільних заручників», «допит полонених» та «розмінування», форсування сімдесятип’ятиметрової гірської водної перешкоди з температурою води + 6 – неповний перелік випробувань, які пройшли ці наші українські спецпризначенці», – сказав Петро Порошенко та зауважив, що понад вісімдесят команд зійшли з дистанції, а «наші не просто пройшли воду, вогонь та мідні труби, а вибороли срібло».

    «Своїми досягненнями наші хлопці ще раз довели усьому світові, що Збройні Сили України відродилися, і наш спецназ – один із найкращих в світі», – підкреслив він.

    Глава держави побажав усім морським піхотинцям, спецназівцям, прикордонникам та їх родинам міцного здоров’я, витримки, незламної сили духу, нових великих звершень в ім’я нашої великої Вітчизни.

    Після завершення урочистої частини Президент поспілкувався з морськими піхотинцями та передав їм обереги, виготовлені дітьми разом з його дружиною Мариною Порошенко. «Я хотів би виконати її прохання і вручити ці обереги кожному з вас. Побажати щастя, добра, здоров’я. Нашій морській піхоті і нашим збройним силам – перемог. Нашій землі – миру, який може наступити лише тоді, коли ми маємо сильні, професійні, патріотичні, найкращі в світі Збройні Сили України і найкращу в світі морську піхоту», – сказав Петро Порошенко.

    Глава держави також оглянув озброєння та військову техніку.

    Прес-служба Президента України

    Переглядів 4301
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua