20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Президент нагородив військових-артилеристів
    Понеділок, 06 листопада 2017 09:48

    Президент нагородив військових-артилеристів

    За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання  військового обов’язку п’ятеро бійців відзначені орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, шестеро – орденом «За мужність» ІІІ ступеня, один боєць отримав з рук Глави держави орден Данила Галицького, шестеро військовослужбовців відзначені медаллю «За військову службу Україні» і ще двоє – медаллю «Захиснику Вітчизни».

    Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено старшого лейтенанта, командира гаубичної самохідно-артилерійської батареї Дмитра Лопаєва. З травня 2014 року по теперішній час Дмитро Лопаєв бере безпосередню участь у антитерористичній операції на території Донецької та Луганської області.

    Під час визволення міста Лисичанськ Луганської обл. 22  липня 2014 року  старший лейтенант  був коректувальником артилерійського вогню, тим самим зберіг не одне життя військовослужбовців. Він своєчасно помітив та передав координати незаконного збройного формування, яке з технікою відходило з нафтопереробного заводу, внаслідок чого підрозділом дивізіону ціль була знищена.

    Орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено молодшого лейтенанта, командира міномета мінометного взводу мінометної батареї 17 окремого мотопіхотного батальйону 57 окремої мотопіхотної бригади оперативного командування «Південь» Артема Кравченка.

    З 17 березня 2015 року по 31 березня 2016 року він брав безпосередню участь в проведенні антитерористичної операції. У липні 2015 року брав участь в обороні опорного пункту поблизу населеного пункту Кірово поблизу міста Горлівка Донецької області. В результаті бою влучним пострілом молодшого лейтенанта з РПГ-7 було знищено БРДМ противника та трьох сепаратистів. 1 серпня 2015 року під час мінометно-кулеметного обстрілу Артем Кравченко виніс з поля бою військовослужбовця та надав йому першу медичну допомогу, чим врятував йому життя. Зокрема, у лютому 2016 року під час мінометного обстрілу та наступу диверсійної групи незаконного збройного формування в кількості до 15 осіб на опорний пункт «Клапан-1» в населеному пункті Зайцеве, виявив позицію обстрілу ворожого розрахунку крупнокаліберного кулемету та вийшовши вперед на відстань приблизно до 300 метрів пострілом з РПГ-22 знищив вогневу точку противника та пошкодив  ворожий кулемет, чим фактично змінив перебіг подій бою, зберіг життя військовослужбовців і своїми активними діями змусив противника відступити.  В ході бою знищив одного бойовика незаконних збройних формувань.

    В складі розвідувальної групи виявляв скупчення ворожих сил та техніки, а також при відступі диверсійної розвідувальної групи незаконних збройних формувань очолював переслідування та передавав координати, що дозволяло нанести ураження противнику вогневими засобами підрозділів.

    Орденом Данила Галицького нагороджено підполковника, командира дивізіону артилерійської розвідки 55 окремої артилерійської бригади оперативного командування «Схід» Сергія Галича. З серпня 2014 року підполковник бере участь в проведенні антитерористичної операції на Сході нашої країни.

    2 липня 2015 року в районі населеного пункту Оленівка, після виявлення групою аеророзвідки, під керівництвом майора Галича, були знищені вогнем нашої артилерії ротний опорний пункт та мінометна батарея противника. В грудні 2016 року розрахунком ANTPQ 36 на Світлодарській дузі виявлено та в подальшому знищено 11 мінометних позицій та 1 артилерійська батарея, які вели обстріл нашого переднього краю.

    З січня 2017 року по теперішній час підрозділи звукової та радіолокаційної розвідки дивізіону артилерійської розвідки, якими командує підполковник Галич, активно ведуть розвідку цілей в районі аеропорту міста Донецьк, в населених пунктах Піски, Водяне, Тоненьке.

    Медаллю «За військову службу Україні» нагороджено капітана, командира реактивної артилерійської батареї реактивного артилерійського дивізіону 107 реактивного артилерійського полку Сухопутних військ Збройних Сил України Дмитра Трегуба.

    Капітан Трегуб проходить військову службу за контрактом осіб офіцерського складу. В період з червня по вересень 2014 року капітан Трегуб на посаді начальника обслуги реактивної артилерійської батареї успішно виконав бойові завдання по вогневому ураженню противника в ході проведення антитерористичної операції на території Луганської та Донецької областей. В подальшому офіцер був призначений на посаду командира реактивної артилерійської батареї та очолював зведену реактивну артилерійську батарею в період з січня по липень 2015 року та з січня по березень 2016 року. Підрозділи, в яких проходив військову службу капітан Трегуб здійснювали вогневу підтримку підрозділів Збройних Сил України, які виконували бойове завдання по відбиттю атак озброєних угрупувань противника, зокрема під населеними пунктами Довгеньке, Краматорськ, Артемівськ, Дебальцеве та інші. Завдяки умілим та рішучим діям капітана особовий склад, ризикуючи власним життям, забезпечував успішне відбиття нападів озброєних угрупувань противника, чим зберіг сотні людських життів.

    Медаллю «Захиснику Вітчизни» нагороджено майора, начальника відділення бойової підготовки 40 окремої артилерійської бригади оперативного командування «Південь» Ігоря Мєшкова. З 5 жовтня 2015 року майор бере участь у проведенні антитерористичної операції на Сході країни.

    Під командуванням майора Мєшкова було успішно виконано низку бойових задач. Зокрема, 16 травня 2017 року знищено польовий вузол зв’язку, в тому числі станцію радіоелектронної боротьби противника, в районі околиць населеного пункту Тельманове Донецької області. 27 травня 2017 року зруйновано обладнані позиції взводного опорного пункту терористичних угруповань в районі околиці населеного пункту Стила Донецької області. 14 липня 2017 року зруйновано базу незаконних збройних формувань та знищено техніку та озброєння мінометної батареї і особовий склад в кількості 6 чоловік. 16 липня 2017 року уражено самохідну артилерійську батарею проросійських банд формувань в районі Саханських вітряків. 20 липня 2017 року вражено та знищено озброєння та особовий склад артилерійської і мінометної батареї в околицях міста Донецьк.

    Прес-служба Президента України

    Переглядів 4750
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua