Версія для друку
Четвер, 26 жовтня 2017 17:06

Всеукраїнська акція "Україна моя вишивана"

Не лише представники влади, а й усі охочі мали можливість долучитись до унікальної акції, яка проходила у фойє районного будинку культури. 

Варто нагадати, що акцію започаткували громадські активісти з Тернопільщини, розпочавши творити триметрову карту України, де кожна область зашиває певним кольором свою територію. Адже з давніх давен вишивка вважається одним з автентичних символів нації, це унікальне явище, аналогів якому в світі немає.

Мета акції – об’єднати різні спільноти України для  духовного процвітання Батьківщини у любові до спільного генетичного коду нації української вишиванки.

Закінчити патріотичну акцію планують у липні наступного року. Опісля карта ще раз помандрує Україною, де її зможуть побачити  всі охочі.

Долучилися до створення вишиваного оберегу України й майстрині-вишивальниці з населених пунктів району, які представляли свої рушники на Десятому ювілейному фестивалі традиційної національної культури «Український коровай-сузір‛я».

За допомогою голки та нитки, хрестик за хрестиком єднали жителі Володимир-Волинського району серця у любові до генетичного коду нації - української вишиванки- за територіальну цілісність та єдність нашої Батьківщини.

Також у фойє районного будинку культури було організовано виставку рушників, що нещодавно експонувалася на фестивалі "Український коровай-сузір'я". Це 78 вишитих рушників, що символізують усі 77 сіл та одне місто Володимир-Волинського району. Усі майстрині, які творили ці шедеври були нагороджені Подяками голови райдержадміністрації та голови районної ради.

Завершальним акордом свята став концерт колективів аматорського мистецтва районного будинку культури.

Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації

Переглядів 4108

Галерея зображень