19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Райони області готові до відзначення Дня незалежності України
    Понеділок, 21 серпня 2017 15:20

    Райони області готові до відзначення Дня незалежності України

    Про заходи впливу на керівників підприємств, де заборгованість з виплати заробітної плати перевищує три місяці, зокрема ПАТ «Електротермометрія», державного підприємства «Волиньвугілля», дочірнього підприємства «Волинський облавтодор» Державної акціонерної компанії «Автомобільні дороги України» розповів заступник начальника управління Держпраці в області Ігор Кузьмінський та начальник головного управління ДФС в області Світлана Савчук.

    З його слів, відповідно до змін у законодавстві, управління з травня цього року не здійснює перевірок з дотримання законодавства про працю. Натомість здійснюють інспекційні відвідування. Під час відвідувань інформують про можливість звернення до Держпраці у разі порушень трудового законодавства.

    У ПАТ «Електротермометрія» спостерігають тенденцію до збільшення заборгованості – раніше щомісяця заборгованість з виплати заплати становила 900 тисяч гривень на місяць, а протягом останніх трьох місяців заборгованість збільшилася до понад 2 мільйонів. Раніше вирішували обговорити з керівником підприємства питання і з’ясувати остаточні причини виникнення та збільшення заборгованості. Керівнику надсилали листи та неодноразово запрошували на колегію, але він не йде на контакт. Представники управління Держпраці спілкувалися з комерційним директором підприємства, яка пояснила, що заборгованість виникає через відсутність коштів через складність реалізації продукції.

    Щодо дочірнього підприємства «Волинський облавтодор» Державної акціонерної компанії «Автомобільні дороги України», Ігор Кузьмінський повідомив, що 21-22 серпня заборгованість з виплати зарплати за половину місяця повністю погасять.

    З підприємством активно контактують та спостерігають на ньому позитивну тенденцію – порівняно з минулим роком заробітна плата збільшилася вдвічі і фонд заробітної плати нині становить 5 мільйонів гривень. На підприємстві залишається п’ятиденний робочий тиждень.

    Щодо ДП «Волиньвугілля» заступник начальника управління Держпраці зауважив, що на підприємстві постійно існує заборгованість з виплати зарплати через несвоєчасність фінансування підприємства.

    Своєю чергою, начальник головного управління ДФС в області Світлана Савчук поінформувала, що за станом на 18 серпня заборгованість зарплати по ДП «Волиньвугілля» та вугільних підприємствах становила 6 мільйонів гривень та збільшилася з початку року на 5,6 мільйона. 

    Після почутого Володимир Гунчик зауважив, що керівників підприємств варто запросити для звіту в облдержадміністрацію, а проблему ДП «Волиньвугілля» обговорять під час візиту на Волинь міністра енергетики.

    Про заплановані заходи щодо відзначення Дня незалежності України розповіла начальник управління з питань внутрішньої політики облдержадміністрації Ольга Чубара. Зокрема, вона зазначила, що 23 серпня о 09.00 год. відбудеться церемонія урочистого підняття Державного Прапора України. А 24 серпня область відзначення 26-ї річниці Незалежності нашої держави розпочне 0 08.00 год. із святкового богослужіння та урочистої ходи.

    Переглядів 2292
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua