20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Держслужбовці відзначили професійне свято
    Понеділок, 26 червня 2017 17:06

    Держслужбовці відзначили професійне свято

    За сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм у роботі, компетентність та ініціативність, активну громадянську позицію,   перемогу в І турі Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» та з нагоди професійного свята – Дня державної служби України нагородили Грамотами голови районної державної адміністрації та районної ради Наталію Гуль, начальника відділу фінансово-господарського забезпечення апарату райдержадміністрації та Мирославу Адаменко, державного реєстратора сектору реєстрації райдержадміністрації.

    Приємно зазначити, що Мирослава Петрівна зайняла ІІІ призове місце у ІІ етапі щорічного Всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець" у номінації "Кращий спеціаліст" та удостоїлася ще й нагороди обласного рівня.

    Віночок музичних вітань присутнім подарувало і підростаюче покоління Володимирчан. Багато теплих слів звучало в адресу ветеранів державної служби.

    Вінцем такого прекрасного дійства стало загальне фото перед райдержадміністрацією, будівлею, яка прийняла за час функціонування у свої лави близько чотирьохсот державних службовців та пов'язала кілька поколінь.

    Довідково:

    Проголошення незалежності України дало відлік формуванню нового державного устрою. В нашій державі розпочалося оновлення всієї системи державного управління. Інтенсивно формується правова база, створюються нові та реформуються чинні владні інститути.

     Правовою основою реформування місцевої влади став прийнятий 5 березня 1992 р. ЗУ «Про представника Президента України»  та ЗУ «Про місцеві Ради народних депутатів та місцеве і регіональне самоврядування» (ухваленого 26 березня 1992 р.). Згідно з цими законами, місцеві ради всіх рівнів були роздержавлені та звільнені від виконання функцій державного управління на місцях. Натомість було створено місцеві державні адміністрації на чолі з представниками Президента в районах та областях.

    Першим представником Президента України у Володимир-Волинському районі в 1992 році став Петро Данилович Саганюк. На зміну йому, у квітні 1993 р. на цю посаду було призначено Фальчука Володимира Юхимовича.

    У цьому ж 1993 році був прийнятий доленосний для держслужбовців Закон «Про державну службу», який утратив чинність лише з 1 травня 2016 року у зв’язку з ухваленим новим Законом про державну службу, прийнятим на сесії ВР 10 грудня 2015 року.

    Чергові зміни в управлінні країною сталися після прийняття 3 лютого 1994 року Закону «Про формування місцевих органів влади та самоврядування». У результаті було ліквідовано посади представників Президента та місцеві державні адміністрації, а натомість засновані виконкоми обласних і районних рад. Відтак, у липні 1994 року Володимира Фальчука обирають головою районної ради.

    8 червня 1995 року Президент і Верховна Рада ухвалили Конституційну угоду, на підставі якої в країні шляхом реорганізації обласних і районних виконавчих комітетів на державні адміністрації була знову відновлена управлінська вертикаль. Головами відповідних адміністрацій було призначено голів рад із наданням їм державних повноважень. Таким чином Володимир Юхимович Фальчук у листопаді 1995 року автоматично стає першим головою Володимир-Волинської державної адміністрації.

    Подальші трансформації в системі державного управління відбулися після ухвалення таких важливих законодавчих актів, як Закони «Про місцеве самоврядування в Україні» (1997) та «Про місцеві державні адміністрації» (9 квітня 1999 року). Саме останній закон дозволив остаточно розмежувати функції державного управління та місцевого самоврядування на обласному та державному рівнях.

    Від часу створення райдержадміністрації, як державного органу виконавчої гілки влади і до сьогодні нею керують енергійні, працьовиті та мудрі керівники. Із  29 червня 1998 головою райдержадміністрації став Дубась Ярослав Степанович, опісля, із червня 1999 року,  крісло керівника району посів Михайло Олексійович Веремчук. Із березня 2005 по квітень 2010 віжки керівництва у свої руки взяв Юрій Борисович Михалець. Чотири роки праці та недоспаних ночей на посаді голови РДА у Скуби Валентина Михайловича.

    Керівництво району у 2014 році лягло на плечі Володимира Олександровича Савчука. А ось уже два роки, як районні клопоти та повсякденні державні справи чималої ваги лягли на тендітні жіночі плечі мудрої, красивої, енергійна та життєрадісна жінка Наталії Володимирівни Василець.

    З метою зростання професіоналізму, відкритості, інституційної спроможності державної служби, підвищення її авторитету шляхом узагальнення досвіду роботи кращих державних службовців у 2008 році був започаткований щорічний Всеукраїнський конкурс «Кращий державний службовець». 

    За 10 років його проведення у І (районному) етапі конкурсу взяли участь 282 державні службовці нашої РДА у номінаціях «Кращий керівник» та «Кращий спеціаліст». 20 із яких представляли наш район на обласному етапі. Де двоє із них – Юлія Пашкова (2011) та Катерина Підгурець (2015) посіли І призове місце та захищали уже честь усієї області на ІІІ всеукраїнському етапі, що проходив у Києві. 

    Працювати в органах державної влади, забезпечувати виконання завдань і функцій держави – вкрай відповідальна справа. Тому у більшості своїй в державних органах влади працюють люди відповідальні, знаючі, які керуються пріоритетами законності, прав людини та відкритості.

    Загалом у стіни райдержадміністрації від часу створення районної державної адміністрації було прийнято 387 державних службовців. Зараз тут працює 76 держслужбовців:63 жінки і лише 13 чоловіків.

    Чимало у лавах держслужбовців району і молодих спеціалістів. Наймолодшою за віком у нас є головний спеціаліст відділу розвитку галузей агропромислового комплексу управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Альона Шевчук, а найстаршим – її керівник Юрій Кравчук, начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації.

    Найменший стаж роботи у Оксани Бобік, провідного спеціаліста відділу ведення державного реєстру виборців апарату РДА. Він складає лише 1 місяць та 4 дні. А найбільший – у Валентини Ващук - заступника начальника-начальника бюджетного відділу управління фінансів райдержадміністрації - 36 років, 10 міс. та 25 днів.

    Переглядів 2388
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua