16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Коротко про головне:оперативна нарада у райдержадміністрації
    Понеділок, 27 березня 2017 12:29

    Коротко про головне:оперативна нарада у райдержадміністрації

    У своїй доповіді начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Бігун зазначила, що уже розпочалася планомірна робота по підготовці до проведення відкритого районного національно-патріотичного військово-туристично-спортивного зльоту "Юний патріот".

    20 березня уже відбулася перша настановча нарада оргкомітету по організації Зльоту, на якій узгоджено попередню дату його проведення - це 4-5 травня, район військової водойми, урочище озера Лісного.

    Також визначено, що у зльоті братимуть участь по 10 учнів із кожної школи (8-11 класи). Інформація доведена до відома директорів, списки учасників формує районний методичний кабінет. Призначений уже і комендант Зльоту. Ним, як і минулого року, став головний спеціаліст відділу освіти Андрій Степанюк. Задіяні також РБШ та спортивна школа, які відповідають за програму проведення заходу, його музичне оформлення та програму спортивних змагань з елементами військової підготовки.

    Про стан виконання опікунами, піклувальниками їх обов”язків щодо соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування інформував присутніх начальник служби у справах дітей Олександр Смоляр. Згідно даних, в районі проживає 44 сім’ї опікуна, піклувальника, в яких виховується 72 дитини – сироти та дитини,  позбавленої батьківського піклування. З них  29 – сироти, 43 – позбавлені батьківського піклування. Із загальної кількості дітей, які проживають на території району в сім’ях опікунів, піклувальників, 66 дітей перебуває на первинному обліку служби у справах дітей райдержадміністрації, 5 – діти з інших районів Волинської області, 1 – з іншої області України.

    До 2–х об’єднаних територіальних громад надіслано повідомлення про проживання на їх території дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з сімей опікунів, піклувальників. Згідно даних списків 24 дитини із 15 сімей проживає на території Зимнівської об’єднаної територіальної громади, 12 дітей із 7 сімей – на території Устилузької об’єднаної територіальної громади.

    Вікова характеристика опікунів така: до 25 років – 1; від 25 до 40 р. –5; від 40 до 60 р. – 30;     від 60 років - 8. 43 опікуна,  піклувальника перебуває у родинних стосунках з підопічними. Всі сім’ї,  в яких виховуються діти під опікою, піклуванням, перебувають на обліку районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (крім сімей, які проживають на території об”єднаних територіальних громад). Під соціальним супроводом центру не перебуває жодна сім’я опікуна, піклувальника.

    Із загальної кількості дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім’ях опікунів, піклувальників і проживають на території району – 4 – діти дошкільного віку; 10 -  навчається в закладах І-ІV рівнів акредитації, 55 – в загальноосвітніх навчальних закладах, 3 – за рішенням обласної ПМПК - в Іваничівській спеціальній загальноосвітній школі – інтернаті.

    Службою у справах дітей райдержадміністрації, згідно графіка, обстежено умови проживання, навчання та виховання дітей в усіх сім’ях опікунів, піклувальників.

    Проаналізувавши інформацію за 2016 рік, яка надійшла до служби у справах дітей, на основі власних спостережень та за результатами контролю можна зробити наступні висновки:

    • - Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, у повному обсязі забезпечені навчальним приладдям та підручниками. Всі діти мають охайний вигляд, забезпечені одягом та взуттям за сезоном. Учні загальноосвітніх закладів району харчуються безкоштовно, учні вищих навчальних закладів І - ІІ рівня акредитації, де не організовано гаряче харчування, отримують грошову компенсацію.
    • - Фізичний та розумовий розвиток дітей шкільного віку відповідає:
    • Високий рівень навчальних досягнень мають 2,1 %, достатній рівень знань мають 40,3 % дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, середній рівень знань – 53, 6 %, переважно на середньому на низькому рівні – 4%.
    • - У роботі гуртків бере участь 18,2 % дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; у роботі спортивних секцій  – 16 %, відвідують по декілька гуртків та секцій – 3 % дітей даної категорії. Але, нажаль, значна кількість дітей зовсім не відвідує гуртки. 
    • - Соціальна допомога з опіки, піклування призначається у розмірі двох прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку.
    • Службою у справах дітей райдержадміністрації  постійно проводиться робота щодо забезпечення звернення всіх опікунів, піклувальників з повним пакетом документів до управління соціального захисту населення райдержадміністрації.   Використання опікунами, піклувальниками коштів не за призначенням не виявлено.
    • Звіти про виконання своїх обов’язків у 2016 році здали всі опікуни, піклувальники.Службою у справах дітей проводиться робота щодо захисту житлових прав дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Власне житло має 7 дітей, які проживають в сім’ях опікунів, піклувальників на території району за 65 – закріплено право проживання у будинку батьків, опікунів, піклувальників. У 2016 році на ремонт житла, яке на праві приватної власності належить 3 дітям – сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, та 2 особам з числа даної категорії дітей було виділено 200 000 грн. на ремонт житла.
      • - Всі діти під опікою, піклуванням (які за віком підлягають оздоровленню) оздоровлені у пришкільних таборах відпочинку, інших дитячих оздоровчих таборах, а саме: 32 – пришкільний табір, 12– оздоровчий табір «Веселка», с.Терешківці Горохівського району, 4 - ДП УДЦ "Молода Гвардія". 4 дітей – студентів оздоровлені за рахунок власних коштів. Всі діти даної категорії застраховані від нещасних випадків, їм видано «Єдині квитки». До початку нового навчального року надано матеріальну допомогу та шкільне приладдя, канцтовари; до Дня Святого Миколая, новорічних та різдвяних свят - солодкі подарунки.
      • - Питання стану виконання обов’язків опікунів, піклувальників щодо соціального захисту дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» слухалось на засіданні колегії райдержадміністрації в контексті аналізу виконання районної цільової програми реформування системи закладів для дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в грудні 2016 р.; на нараді при заступнику голови райдержадміністрації в лютому 2016 р.; двічі – на нараді у начальника служби у справах дітей.
    Переглядів 2859
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua