Версія для друку
Середа, 15 березня 2017 07:45

Володимир Гунчик відвідав Олега Твердохліба

– Багато-багато-багато тобі років життя. Нехай все буде добре. Найголовніше – щоб ти був здоровий, будемо молитися та ставити свічки за це. Я тебе підтримую і буду підтримувати. І от сьогодні свято – День українського добровольця, щойно привітали твоїх побратимів, вручили їм нагороди та подарунки. Але про тебе теж не забули. Скільки потрібно, стільки будемо допомагати. Ти в нас Молодець. Головне – тримайся! – побажав Володимир Петрович «Сармату» (позивний Олега).

Опісля – невимушена розмова про справи буденні. Товариші Олега підняли питання про присвоєння йому звання Героя України, тим паче що обласна державна адміністрація всі відповідні документи підготувала та передала до Києва. На позитивне рішення чекають вже найближчим часом. Своєю чергою, Олег Твердохліб продемонстрував нагороду, яку передали йому волонтери з Києва, та зауважив, що невдовзі такі нагороди запровадять на державному рівні.

Олег Твердохліб народився у Грузії, де познайомилися його батьки після інституту та разом працювали на металургійному заводі. Чоловік прожив у Грузії до 18-ти років, а потім – строкова служба. До 1991-го року служив у ГДР, повернувся в Україну. Загалом прослужив 25 років. Під час Євромайдану забезпечував спокій у Луцьку в складі «Самооборони». Коли почалася війна в Україні, Олег з іншими хлопцями з Волині вирішив іти воювати, але через свій непризовний вік потрапив до новосформованого батальйону «Айдар», ставши добровольцем. На фронті був півтора року та вже у жовтні 2015-го року повернувся в Луцьк за станом здоров’я – мав 5 тяжких й 2 легких поранення. 30 серпня 2017 року в Черкасах Олегу Твердохлібу зробили надскладну операцію. Опісля – хіміотерапія. Нині знаходиться на реабілітації та щодня бореться за життя.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Переглядів 2338