Версія для друку
Середа, 15 березня 2017 07:38

Волинський краєзнавчий музей зібрав добровольців

– Історія України побудована на славних подвигах наших предків. Першими добровольцями стали українські козаки, які захищали рідну землю від поневолювачів.  Багато часу минуло і води в Дніпрі втекло… Ми звикли, що є регулярна армія, відповідні етапи призову. Настав 2014 рік. Країна потрапила в небезпеку поневолення і загарбання. Саме в той час в душах і серцях українців запалав вогонь свободи, який покликав їх добровільно стати на захист держави, сім’ї, рідних та близьких. Хлопці, які зовсім недавно стояли на Майдані, виборюючи європейський вектор розвитку України, недовго думаючи, не одягнені, не озброєні, не навчені масово вирушили на Схід – захищати країну. Саме добровольці, волонтери, прості люди своєю мужністю та відвагою, а багато хто і власним життям зупинили ворога. Не дали йому нахабно реалізувати свій план – добратися до Києва за лічені години. Адже, ослаблена українська армія ледве-ледве могла стримувати озвірілого сусіда. Перші добровольчі батальйони, які були створені  на лініях зіткнення, в зоні окупації показали, як може розвиватися українська армія. Вся Україна, весь український народ шаною і повагою схиляють голови в знак подяки добровольцям. Ніхто не зітре з сторінок історії той подвиг, який зробили вони в перші дні цієї ганебної війни. Сьогодні з гордістю можемо сказати, що українська армія – це вже добровольча. Тому що левова частина солдатів і офіцерів добровільно підписали контракт на проходження служби в Збройних СилахУкраїни. Шановні друзі, шануйте пам’ять своїх предків, козаків, гетьманів, отаманів і шануйте пам’ять сьогодні новітніх героїв – тих, хто з гордістю називає себе добровольцем, воїнами, ставшими не по наказу чи рішенню командування, а добровільно, взявши на себе цей священний обов’язок. Схиляю голову і дякую всім воїнам: хто служив, хто служить і хто збирається служити, – звернувся до усіх присутніх Володимир Петрович та вручив відповідні нагороди.


За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та з нагоди Дня українського добровольця нагороджено Почесною грамотою обласної державної адміністрації Петра Бабія – солдата, бійця Добровольчого Українського Корпусу,Василя Бідулу – солдата запасу, Юрія Гучака – солдата запасу, Олександра Добровольського – військового священника, Олега Іванова – солдата запасу.

Окрім того, оголошено подяку голови обласної державної адміністрації Миколі Габдулхакову – солдатові запасу, Сергію Долинському – солдатові запасу, Олександру Шульгану – старшому солдатові запасу, а також вручено цінні подарунки (годинники)Ігорю Дименку – солдатові запасу та Андрію Стасюку – підполковникові у відставці.

До вітального слова також запросили заступника Луцького міського голови Сергія Григоренка та солдат запасу Андрій Стасюк, позивний – «Малиш».

Опісля – святковий концерт та представлення виставки до Дня українського добровольця.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Переглядів 2691