19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Історію Волині досліджуватимуть системно
    Понеділок, 16 січня 2017 14:53

    Історію Волині досліджуватимуть системно

    – Мета цієї програми полягає в проведенні комплексу заходів із дослідження та популяризації історії Волині на основі сучасних методологічних підходів і дослідницьких практиків, результатом яких має стати поява якісно нових, систематизованих науково та науково-популярних продуктів; створення сучасної джерельної та науково-методичної бази історичних досліджень Волині, покликане піднести роль і значення Волині в історії українського державотворення і загальноєвропейських політичних, економічних та культурних процесів; актуалізувати локальні історико-краєзнавчі дослідження; сприяти національно-патріотичного вихованню шкільної молоді та розуміння історичної тяглості формування сучасних загальноєвропейських цінностей. Для досягнення мети програми з використанням сучасних підходів до визначення пріоритетності у розв’язанні існуючих проблем передбачено наступні завдання: виведення на якісно новий рівень регіональних історичних досліджень; створення сучасної джерельної, науково-методичної бази із досліджень та популяризації історії Волині і краєзнавчих досліджень; популяризації історії Волині серед фахівців і громадськості; залучення до дослідження і популяризації історичного минулого Волині провідних українських та зарубіжних фахівців; проведення наукових конференцій, семінарів, круглих столів з метою дослідження та обговорення найбільш суперечливих та суспільно-значимих тем; узгодження дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування усіх рівнів із популяризації історичного минулого Волині; відзначення пам’ятних важливих історичних дат і вшанування видатних осіб пов’язаних із Волинню, – зазначив Анатолій Григорович.

    Важливо, кошти, виділені на реалізацію програми, спрямують на реалізацію конкретних заходів, а не на оплату праці робітників. Програма розрахована на 5 років. Результатом програми має стати поява цілої низки наукових продуктів: науково-популярної історії Волині, багатотомного видання історії Волині, енциклопедії історії Волині, а також тематичних збірників, присвячених найбільш суперечливим темам з історії Волині. Реалізація програми здійснюватиметься під керівництвом обласної державної адміністрації.

    –  За межами Волині та України всі намагаються писати про історію Волині: поляки, литовці, білоруси, росіяни, окрім волинян. Тому, напевне, нагальним є питання, яке вносить Східноєвропейський університет – розпочати дискусію щодо реалізації обласної програми. Вперше, на обласному рівні, озвучені підходи до цієї програми. Чекаємо відповідних пропозицій. Координацією програми буде займатись управління культури облдержадміністрації. В області достатньо потенціалу для того, щоб говорити про фінансування заходів, досліджень, конференцій, дискусій, науково-популярних видань, монографій, енциклопедій з історії Волині, залучаючи найбільш підготовлених та висококваліфікованих спеціалістів,  – наголосив Володимир Гунчик.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 2874
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua