Версія для друку
Понеділок, 04 листопада 2013 11:33

Відкликання з відпустки

     Відповідно до ч.8 ст.79 Кодексу законів про працю України та ч.3 ст.12 Закону України «Про відпустки» роботодавцю надається право відкликання з відпустки працівників в зв’язку з виробничою необхідність.
З метою захисту прав працівників положення вищезазначених законодавчих актів допускають процедуру відкликання з відпустки лише у разі наявності таких умов:

- по – перше, ціллю відкликання може бути лише відвернення стихійного лиха, виробничої аварії, негайне усунення їх наслідків чи запобігання нещасним випадкам, простою, загибелі або псуванню майна роботодавця;
- по – друге, явна згода працівника на таке відкликання;
-по – третє, основна безперервна частина відпустки (до відкликання чи після нього) становить не менше 14 календарних днів.

     Але, якщо працівник не бажає достроково вийти з відпустки, роботодавець не може примусити його перервати відпустку проти його волі, а відмова працівника від дострокового повернення на роботу не може розглядатися як порушення трудової дисципліни.

     Відкликання працівника з відпустки повинно бути оформлено відповідним наказом роботодавця, в якому обов’язково має бути зазначена підстава для відкликання. Оплата праці, у разі відкликання працівника з відпустки, здійснюється з урахуванням тієї суми, що була нарахована на оплату невикористаної частини відпустки. Невикористана частина щорічної відпустки може бути надана працівникові одразу ж після того, як закінчилися дії причини, що зумовили відкликати його з відпустки. За згодою сторін невикористану частину відпустки може бути перенесено й на інший період, зручний для працівника. Але при цьому необхідно дотримуватися загальних вимог чинного законодавства про поділ відпустки на частини.
     Невикористані працівником дні відпустки грошовій компенсації не підлягають.

     Але, ж у разі звільнення працівника, переведення працівника або у разі смерті працівника, відповідно до ст.83 Кодексу законів про працю України та ст.24 Закону України «Про відпустки» виплачується грошова компенсація за невикористанні щорічні відпустки.

      Якщо при переведенні на роботу на інше підприємство працівник бажає, щоб час, за який він не використав відпустку, було зараховано до стажу роботи, що дає право на відпустку за новим місцем роботи, компенсацію перераховують на рахунок підприємства, на яке він перейшов. Крім того, за бажанням працівника частина щорічно відпустки замінюється грошовою компенсацією, якщо при цьому тривалість наданої працівникові щорічної та додаткових відпусток не буде менше, ніж 24 календарних дні;

     Не допускається заміна усіх видів відпусток грошовою компенсацією особам віком до вісімнадцяти років. В такому випадку виплата відповідних компенсацій замість невикористаних відпусток можлива виключно при розірванні трудових відносин.      Щодо порядку відкликання з відпусток державних службовців, то згідно зі ст.20 Закону України «Про державну службу» вони можуть бути відкликані із щорічної та додаткової відпусток за рішенням керівника державного органу. Крім того відкликання може відбуватися без згоди державного службовця. Частина невикористаної відпустки, яка залишилася, надається державному службовцю у будь-який інший час відповідного року чи приєднується до відпустки у наступному році.

     Кабінет Міністрів України затвердив Порядок відшкодування непередбачених витрат державного службовця у зв’язку з його відкликанням з щорічної основної або додаткової оплачуваних відпусток. Порядок набирав чинності з 1 січня 2013 року.

Так, у разі не передбачених витрат у зв’язку з відкликанням з відпустки держслужбовцю відшкодовуються:

1) у разі відкликання його до виїзду на відпочинок, лікування:

- втрати, пов’язані з поверненням квитків;

- втрати, пов’язані з розірванням цивільно-правових договорів з організації   відпочинку, лікування;

- втрати, пов’язані з відмовою від бронювання квитків, місць проживання та інших послуг;

- документально оформлені витрати, пов’язані з правилами в'їзду та перебування в місці відпочинку (оформлення візи, страхування, дозволи, збори тощо);

2) у разі відкликання держслужбовця, який вже перебуває на відпочинку, лікуванні:

- втрати, пов’язані із заміною (поверненням) квитка або придбанням нового (у разі неможливості повернути попередній квиток) до місця проживання;

- витрати за оплачені невикористані дні відпочинку, лікування в разі неповернення відповідних коштів постачальником послуг (втрати при частковому поверненні коштів), у тому числі за цивільно-правовими договорами.

Головний спеціаліст районного

управління юстиції                                                                           О. І. Оксенюк

04.11.2013

Переглядів 418