23 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Реформи в Україні>Реформування медицини>Держава компенсуватиме до 90 відсотків вартості ліків від гіпертонії
    П'ятниця, 27 вересня 2013 08:49

    Держава компенсуватиме до 90 відсотків вартості ліків від гіпертонії

      Про це повідомила журналістам директор Департаменту раціональної фармакотерапії та супроводження державної формулярної системи Державного експертного центру МОЗ України Тетяна Думенко.

      Під час брифінгу, який відбувся 18 вересня в Міністерстві охорони здоров’я України та був присвячений нововведенням у Пілотному проекті щодо державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, фахівець МОЗ України також зазначила, що відтепер гіпертоніки отримають більше ліків за доступною ціною, оскільки буде використовуватися диференційований підхід до рівня відшкодування вартості на ліки, які умовно поділені на три групи.

      За словами Тетяни Думенко, до першої групи належать лікарські засоби, які відшкодовуються до 90 відсотків їх вартості, до другої - які підлягають частковому відшкодуванню, а до третьої - лікарські засоби, вартість яких взагалі не підлягає відшкодуванню. Крім цього, ще влітку було доповнено перелік ліків для гіпертоніків, на які поширюється дія Пілотного проекту, комбінованими ліками. До них увішли Еналаприл (монопрепарат та комбінація з гідрохлортіазидом), Лізиноприл (монопрепарат та комбінація з гідрохлоротіазидом), Бісопролол, Метопролол, Небіволол, Амлодипін (монопрепарат та комбінація з лізиноприлом) та Ніфедипін. Це дозволило не лише підвищити економічну доступність лікарських засобів для лікування гіпертонії, а й розширити можливості та ефективність лікування.

      Ще одним нововведенням, як повідомила Тетяна Думенко, є нормативно встановлені граничні надбавки на ліки від гіпертонії. Відтепер надбавки на оптово-відпускні ціни не перевищуватимуть 10 відсотків, а на роздрібні - не вище 25 відсотків від закупівельної ціни.

      Фахівець МОЗ через засоби масової інформації привернула увагу пацієнтів на тому, щоб придбати ліки за зниженими цінами, варто звернутися до свого сімейного лікаря чи дільничного терапевта та отримати спеціальний рецепт, за яким в аптеці можна отримати ці ліки. У медиків також варто перепитати - у яких саме аптеках на цій території можна отримати лікарські засоби зі знижкою.

      Окремо Тетяна Думенко звернулася до керівників аптечних закладів з проханням активніше залучатися до Пілотного проекту, демонструючи свою соціальну відповідальність перед суспільством.

      Довідка:

      Починаючи з 1 червня 2012 року в Україні реалізується Пілотний проект з впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Його основою є зниження цін на ліки від гіпертонії та відшкодування їх вартості для хворих

      Завдяки Пілотному проекту сьогодні 3,2 мільйона українців отримали відшкодування на ліки, при цьому ціни на них знижено на 16%, а споживання ліків росло у майже 1,5 рази. 22,5% від загальної кількості українців, хворих на серцево-судинні захворювання (близько 12 млн осіб), почали системно лікуватись від гіпертонії та вимірювати свій тиск.

    Переглядів 216 Останнє редагування П'ятниця, 27 вересня 2013 10:08
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua